Vargjakten kan bli en fråga för EU-domstolen

[caption id="attachment_817" align="alignright" width="200"]Varg. Foto: Wikipedia. Varg. Foto: Wikipedia.[/caption]Att EU-kommissionen är starkt kritiskt till Regeringens/Naturvårdsverkets sätt att hantera vargfrågan och dess vilja att halvera den svenska vargstammen är ingen nyhet. Det är heller ingen nyhet att Regeringen har drivit på i frågan för att få EU-kommissionen på sin sida men hittills har den senare satt naturvärden och ekologiska värden framför privata jägares intressen och andra särintressen.

Regeringen har dock vägrat ge mig sig och Joe Hennon, talesperson för EUs miljökommissionär, har i en intervju med SR Ekot meddelat att det inom kort kommer fatta beslut om huruvida Sverige ska ställas inför EU-domstolen eller ej. Att Sverige skulle kunna ställas inför EU-domstolen är inte det som får en att höja på ögonbrynen utan det är faktumet Hennon säger att EU och Sverige är överens om att den svenska vargstammen inte är tillräckligt stor för att den ska vara långsiktigt hållbar.

Så med andra ord medger Regeringen att vargstammen inte är tillräckligt stor för att klara sig på sikt samtidigt säger man sig vilja halvera vargstammen. Då dessa två intressen inte går ihop kan man fråga sig vad Regeringen håller på med? Vem lurar man och vem spelar man under täcket med?

One Trackback