Alliansen och SD fortsätter sin utrotningspolitik

[caption id="attachment_817" align="alignright" width="200"]Varg. Foto: Wikipedia. Varg. Foto: Wikipedia.[/caption]
Alliansen och Sverigedemokraterna har än en gång visat att man inte är intresserad att driva en rovdjurspolitik som bygger på fakta och miljöhänsyn. Istället bygger man sin rovdjurspolitik på känslor och särintressen. Detta trots att den rovdjurspolitik som dåvarande regeringen införde 2013 har fått kritik på alla nivåer enda upp till EU.

En miljöpolitik oavsett om det handlar om djur, växter eller klimat kan inte styras av känslor och ens egen personliga uppfattning utan måste bygga på fakta och miljöhänsyn. Att halvera vargstammen och därmed hota en hel arts fortlevnad i Sverige är ingen miljöpolitik utan en utrotningspolitik.

Om Alliansen och Sverigedemokraterna menade allvar med sin rovdjurspolitik och ville ha en levande landsbygd och djurliv skulle man lyssna på majoriteten av de som kan något om det hela och inte enögda särintressen. För med en allvarlig menad miljöpolitik låter man alla arter ha en möjlighet att överleva och säkra artens fortlevnad. Man väljer inte ut visa arter som man tycker är söta och man anser passar in i sin bild av Sverige.