Nedskräpning

[caption id="attachment_1720" align="alignright" width="205"]Nedskräpning i Rotebro. Foto: Lisa Elken. Nedskräpning i Rotebro.
Foto: Lisa Elken.[/caption]Rotebrobon och Sollentunapartisten Lisa Elken uppmärksammade på Facebookgruppen Insyn Sollentunapartiet för ett tag sedan ett problem som finns lite varstans i vår kommun och annorstädes – nedskräpning. Bilderna i det länkade inlägget är från Rotebro men det skulle lika gärna kunna vara från Järvareservatet, Törnskogen, en insticksväg från Frestavägen eller valfri undanskymd grusväg/glänta nära en större väg.

För överallt runt om i naturen bredder sig skräpet ut och det som är gratis för nedskräparen att slänga kostar oss medborgare stora summor pengar varje år i uppröjnings- och städkostnader. Då dessa improviserade soptippar oftast ligger avsides till kan man oftast utgå ifrån att det behövdes bil för att få ditt skräpet. En bil som lika gärna kunde åkt till närmaste återvinningscentral. Frågan man kan ställa sig är varför man gav upp “halvvägs” till återvinningscentralen och åkte in i skogen istället?

För även om det behövs fler återvinningscentraler för att avlasta befintliga finns det aldrig någon ursäkt att dumpa sitt skräp i naturen och låta saneringskostnaden tillfalla alla.