Naturvårdsverket fortsätter vargjakten

[caption id="attachment_817" align="alignright" width="200"]Varg. Foto: Wikipedia. Varg. Foto: Wikipedia.[/caption]Jägarförbundets underavdelning Naturvårdsverket har än en gång sett till att en genetisk viktig varg fallit offer för så kallad skyddsjakt. Denna gång är det en av Tivedenvalparna som fallit offer för Naturvårdsverkets allt annat än naturvänliga agenda. För trots att Naturvårdsverket anser att Tivedenvalparna bär på viktiga gener tillåter man jakt på en av valparna utan att blinka.

Att Naturvårdsverket uppträder som man gör är föga förvånande när man kollar på historien och hur verket hanterat den så kallade Junselevargen (Susi). Junselevargen har även nått upp till högsta politiska nivå i och med att miljöminister Lena Ek (C) verkar utövat ministerstyre och lagt sig i frågan.

Skyddsjakten på Junselevargen är fortfarande aktiv trots att inga spår finnas efter Susi sedan februari i år. Flera spårningsförsök har utförts men utan att finna några som helst spår av den genetisk viktiga vargtiken hittats. Svenska Rovdjursföreningen har även satt upp en belöning till den som kan lämna uppgifter som leder till att vad som hänt Susi kan klargöras.

Med tanke på tiden som gått sedan de senaste iakttagelserna lutar allt mer tyvärr åt att Susi fallit offer för tjuvjakt. Jägarna har även troligtvis lärt sig något av den senaste domen gällande tjuvjakt på varg och därmed inte lämnat hennes ihjälslagen på isen. Tyvärr får vi nog aldrig veta vilka hemskheter Susi fick uppleva sina sista ögonblick i livet.