Hail Rotebro

[caption id="attachment_" align="alignright" width="150"]Sollentuna.Sollentuna![/caption]Idag, den 7 februari, infaller för mig ett jubileum som föga någon annan än jag och min familj bryr sig om. För det var den 7 februari 2009 som jag flyttade hemifrån till egen lägenhet. Tidigare hade jag lämnat boet och bott i studenthem men det var först för fem år sedan jag på riktigt flyttade hemifrån.

Det hela skedde en lördag med hjälp av en skåpbil och vänner. Totalt förflyttades 30 flyttkartonger och ett antal möbler från Skärholmen till min nya hemkommun Sollentuna. Sollentuna – en högskattekommun jämfört med Stockholm.

När jag väl hade rotat mig i Rotebro såg jag snabbt att jag kommit rätt. För i Rotebro har jag nära till Järvareservatet, den obebyggda marken i Bollstanäs, Törnskogen och Järfälla samtidigt som jag har nära till handel och service.

Denna natur är dock inte ohotat och hotet finns närmare än många tror. Både kommunen och staten utarmar den svenska naturen och därför har jag aktiverat mig i Sollentunapartiet och Naturskyddsförningen i Sollentuna. För jag har sett hur kommunen tagit fotbollsplaner och grönområden i anspråk för bostadsbyggande i Skärholmen, trots att andra alternativ fanns, och jag vill inte att samma sak ska hända i Sollentuna.

Jag är en stolt Rotebroare och Sollentunabo!