Fortsatt slöseri med skattepengar

Enligt rykten på byn, som pastorn skulle uttryckt det, kommer skattekronor slöas på en ny utredning gällande en linbana mellan Häggvik och Väsjöområdet. Att det ens lägga skattepengar på en linbana/spårtaxi borde vara straffbart då dessa system är dyra och underhållskrävande transportmedel. Kapaciteten är även begränsad.

Jag har tidigare skrivit om planerna på en linbana mellan Häggvik och Väsjön. Jag har sedan dess inte ändrat åsikt då jag anser att en linbana skulle vara slöseri med skattepengar. Jag är även övertygad om att landstinget och SL är rätt ointresserade av att få ett till trafikslag. Med andra ord kan vi räkna med kommunal pengarullning om linbanan blir verklighet.

Linbanor fungerar bra i skidbackar men inte som effektiv trafikförsörjare i bostadsområden.