Mer jakt och mindre badande föreslås

[caption id="attachment_817" align="alignright" width="200"]Varg. Foto: Wikipedia. Varg. Foto: Wikipedia.[/caption]Sveriges Regering tycker tydligen att det skjuts för lite i Sverige idag. För på något annat sätt går det inte att tolka det delbetänkandet gällande Jaklagsutredningen som överlämnades till landsbygdsminister Eskil Erlandsson idag. Tydligen är Jägarförbundets underavdelning Naturvårdsverket inte tillräckligt heta på avtryckarfingret så med Regeringens goda minne föreslår utredaren att en ny myndighet vid namn Viltmyndigheten ska inrättas. Myndighetens främst uppgift, enligt förslaget, ska bli att tillåta mer jakt på exempelvis Varg, björn, Järv och annat vilt. Frågan man kan ställa sig är om Erlandsson och hans jämlikar vill ha ett enda djur kvar ute i naturen eller om våra barn och barnbarn ska behöva åka till Skansen för att se några djur?

När vi ändå är inne på Naturvårdsverket kan man fråga sig om myndigheten är på väg att avvecklas. För förutom att släppa jaktfrågan vill Naturvårdsverket även bli av med strandskyddet så våra insjöar kan mutas in av folk med pengar så pöbeln får nöja sig med Östersjön. Vem vet, snart kanske vi får gå till Skansen också för att komma nära ett vattendrag?