Varför studentbostäder framför ungdomsbostäder?

Läste att Pastorn varit på möte för att få igång byggande av studentbostäder i kommunen. Inget ovanligt i sig då det är dryga året kvar till valet och från Pastorn har det mest varit prat dem senaste tre åren och liten handlingskraft. Intressant dock att det är studentbostäder som verkar prioriteras då såvitt jag vet det inte ligger ett enda Universitet eller enda Högskola i kommunen (även om Polishögskolans övningsbana är ett gränsfall). Visst behövs det studentbostäder i Stockholm men dessa borde först och främst byggas i kommunerna som har Universitet och Högskolor, speciellt då studentbostäder inte är den enda formen av bostäder som det råder brist på.

I Sollentuna är det, förutom brist på vanliga hyreslägenheter, en stor brist på billiga ungdomsbostäder åt kommunens växande unga befolkning. Så att istället för att bygga åt icke kommuninvånare borde kommunen prioritera att bygga åt sina egna invånare. Men vem vet, Pastorn kanske har samma inställning som en av våra grannkommuner att när man flyttar hemifrån får man flytta till en annan kommun sedan är man välkommen tillbaka när man skaffat familj och hög inkomst.