Det ska bli lättare att jaga varg lagligt

[caption id="attachment_817" align="alignright" width="200"]Varg. Foto: Wikipedia. Varg. Foto: Wikipedia.[/caption]

Idag är det rena jubel- och klangföreställningen på Naturvårdsverket i Stockholm och enligt uppgift kan det till och med bli aktuellt med tårtkalas till eftermiddagskaffet. Det ryktas även om att det ska ha inkommit gratulationstelegram från ”koncernledningen” anseende det lyckade arbetet.

Allt efter att Vargkommittén, bestående av ensamutredaren Peter Egardt, inkommit med sin slutrapport till miljöministern Lena Ek. I rapporten, som Regeringen sagt kommer vara en viktig kugge i den framtida vargpolitiken, föreslår Egardt att det ska bli lättare att få tillstånd för jakt på varg på flera platser i landet och att den hårt kritiserade licensjakten på varg ska återinföras på sikt. Egardt vågar dock inte uppge hur många vargar som ska tillåtas finnas i det fria förutom att det tydligen finns för många idag.

Tänk om lika mycket pengar och tid lades ner på att skjuta av Sveriges över 250 000 vildsvin som det läggs ner på att försöka utrota några hundratal vargindivider. Det förstnämnda skulle även spara staten, försäkringsbolagen och enskilda människor stora summor pengar då hundratusentals vildsvinn förstör betydligt mer än några enstaka vargar.