2000 färre poliser påverkar inte det dagliga polisarbetet

Hörde på lokalradion igår (spola fram till ~00:43.00) en intervju med Stockholmspolisens pressansvariga angående Barack Obamas besök i Stockholm den 4 – 5 september. Det som fick mig att haja till var uttalandet om att trots totalt 2000 poliser, varav de flesta från Stockholms län, kommer arbeta i skift dygnet runt under besöket enbart med avspärrningar och bevakning av Obama kommer det ordinarie polisarbetet inte påverkas verken före, efter eller under besöket.

Med tanke på att det totalt är 7000 anställda inom polisen i Stockholm län (gissar då att detta inkluderar civilanställda) blir man lite förvånad när polisen påstår att man kan ta bort nära 2000 av dessa utan att den dagliga verksamheten störs. Detta borde med andra ord betyda att det finns en stor överkapacitet inom polisen. Synd bara att detta inte märks när det gäller uppklarade brott.