Med eller utan bil mot framtiden

För att hålla koll på vad som händer i våra grannkommuner och i resten av länet brukar jag då och då läsa våra lokaltidningars olika utgåvor runt om i länet. Idag var en sådan gång och en artikel jag fastnade i var den om att bilåkningen i Sollentuna ökar medan den samma minskar i vår grannkommun Solna. Alla som besökt Solna den senaste tiden kan nog lista ut varför då framkomligheten för bilar i kommunen är allt annat än bra. Själv har jag irrat bort mig ett par gånger när jag passerat kommunen och då anser jag mig i alla fall ha någorlunda bra lokalsinne i området runt Hagalund och Råsunda där kaoset verkar vara som värst.

Solna och Sollentuna är lika på många plan men förutom trafikkaoset skiljer sig kommunerna åt även på områden såsom parkeringsövervakning, p-avgifter och möjlighet att färdas med bil på ett smidigt sätt i kommunen. Skillnaden ligger i att som bilist i Solna kostar det både tid och pengar om man envisas med att ta bilen medan i Sollentuna uppmanas man mer eller mindre att ta bilen. Resultatet ser vid tydligt och frågan är vilken väg som är den bästa för att minska bilåkandet?