Vad är man rädd för?

Veckans Mitt i Sollentuna har en artikel om namninsamlingen och räkningen av underskrifterna för en folkomröstning gällande bebyggelsen av Sportfältet i Edsberg. Det har enda sedan det blev känt att en namninsamling för att kräva en folkomröstning var på gång att speciellt majoriteten i kommunen inte varit allt för glada inför tanken på en folkomröstning i frågan. Men att man skulle bli så desperata att man när det står klart att tillräckligt med namn har samlas in att man med alla medel vill ogiltighetsförklara hela insamlingen trodde jag inte.

Det visar även att man fortfarande inte har förstått vad hela frågan handlar om. De 5200 personer som skrivit under har gjort det för att man vill ha en folkomröstning där följande fråga ställs till medborgarna ”Vill du att Edsbergs Sportfält bevaras helt grönt utan ny bebyggelse och utan en bilväg med anslutning till Ribbings väg?”. En enkel fråga med två enkla svar. Man kan fråga sig varför majoriteten och även övriga partier, förutom Sollentunapartiet, i kommunfullmäktige är så rädda för vad medborgarna ska svara på den frågan?