Pengarullningen hos SL/SLL fortsätter

[caption id="attachment_" align="alignright" width="250"]Roslagsbanan. Foto: SL/John Sjöstrand. Roslagsbanan. Foto: SL/John Sjöstrand.[/caption]

SL har gjort det igen, och då menar jag inte misslyckas med att upphandla fungerande busstrafik, utan än en gång blir ett projekt som SL håller i betydligt dyrare än beräknat. Visst att det kan tillkomma oväntade kostnader men här pratar vi om en kostnadsökning på 20 procent jämfört med beräkningar för två år sedan.

Det börjar även bli ett väldigt tydligt mönster när det gäller SL/SLL och deras projekt och mönstret är inget som gör en skattebetalare glad (såvida man inte äger något av företagen som SL/SLL anlitar för projekten). Frågan är hur länge denna pengarullning ska få fortsätta innan ansvariga får lämna sina platser och personer med bättre ekonomsikt sinne får ta över? För om SL/SLL skulle varit ett privat företag skulle ledningen varit utbytt för länge sedan och kvasten skulle nog gått på andra ställen också.

Ett annat tydligt mönster är att ansvarigt landstingstråd, Wennerholm, vägrar uttala sig men vem vet kanske kommer det ett blogginlägg senare under dagen.