Vargjakten stoppad

[caption id="attachment_817" align="alignright" width="200"]Varg. Foto: Wikipedia. Varg. Foto: Wikipedia.[/caption]

Vargvakten fick inställas, efter att tre djur hade fälts, och jägarna storgråter över detta. Med största sannolikhet innebär beslutet slutet på årets vargjakt. Jag har aldrig förstått varför visa personer vill döda våra sista vargar? Å andra sidan kanske man inte kan kräva så mycket av personer som först planterar ut vildsvin för jakt och sedan inte vågar jaga dito.

När det gäller vargar så får man se det som ett gott tecken att det verkar finnas flera vargar i Rialareservatet, för varg är en lika naturlig del av Sverige som älg och gädda. Om vi nu, som visa vill, ska utrota vargen varför inte utrota älgen eller vildsvinen? Jag är rätt övertygad om att älgolyckor kostar samhället betydligt mer än den eventuella skadan vargarna gör.