Sollentuna har mycket att lära av våra grannkommuner

Igår kväll när jag cyklade hem från Odenplan tog jag vägen via Bergshamra och Danderyd. En sak som slog mig är att Sollentuna ligger långt efter både Solna, Danderyd och Stockholm när det gäller gång- och cykelbanor. Det som var speciellt påfallande är att alla tre uppräknade kommuner har satsat mycket på att dela upp gång- och cykelvägar med ett mittstreck för att tydligt markera vilken sida som är för cyklister och vilken som är för gångtrafikanter. En sak som imponerade mig i Danderyd var att man hade avdelat en av trottoarerna på huvudgatan in i bostadsområdena till gång- och cykelbana. Perfekt för barn och andra som inte vill vara ute i trafiken och cykla.

Visst finns det en hel del kvar att göra även i våra grannkommuner men det finns än mer för Sollentuna att lära hur man möjliggör bra och säkra gång- och cykelvägar. Även när det gäller skyltningen har Sollentuna mycket att lära av bland annat Stockholm och Solna.