Miljöpartiet i Sollentuna visar sitt rätta ansikte

I veckans ViS skriver Peter Godlund, gruppledare (MP), en insändare där han lyckas med att ändra åsikt flera gånger. Bland annat anser han att det är viktigt att bevara grönområden och försvara strandskyddet, men detta gäller tydligen inte vid Väsjön och i Södersätra. Han anser också att busstrafik är bra kollektivtrafik istället för att bygga vid kommunens pendeltågsstationer. Att bygga vid pendeltågsstationerna står även i kommunens översiktsplan som även Miljöpartiet har röstat igenom.

Godlund tar även upp Edsbergsskolan, som han anser måste flyttas, men nämner inget om förskolan på samma plats eller alla barnfamiljer som bor i flerbostadshusen ett stenkast från skolan. Om miljön nu är så farlig hur kan han då tillåta att folk bor i området?

Man kan även fråga sig om Miljöpartiet i Sollentuna anser att bara visa naturområden i visa kommundelar är värd att bevara? Själv föreslår jag Godlund att ringa sina partikamrater i Upplands Väsby som har insett att den planerade utbyggnaden i Väsjöområdet bland annat är ett hot mot länets gröna kilar.