“Tack för att du cyklar” – vilken påse var bäst?

I morse var det dags för vårens “Tack för att du cyklar” – kampanj. Nytt för i år var att även Sollentuna kommun deltog och delade ut en påse med innehåll till förväntansfulla (?) cyklister. Ställena som Sollentuna kommun stod på i år var Norrvikens station, Helenelunds station och utanför Turebergshuset. Stockholms kommun stod bland annat i kista. Då alla fyra ställen ligger längs min cykelväg till jobbet passade jag på att plocka en påse var av kommunerna och då måste det självklart bli en jämförelse. Med andra ord kommer här vårens konsumenttest av “tack för att du cyklar”-påsar.

Sollentuna kommun
Sollentuna hade satsat på en rosa tygpåse som bäst kan beskrivas som en liten gympapåse. Innehållet i påsen var en banan, ett sadelregnskydd samt ett informationsblad om kommunens cykelplan och propaganda för cykling.

Stockholm kommun
Stockholm hade satsat på en något enklare plastpåse av traditionellt snitt. Innehållet i påsen var ett nummer av tidningen Cykling, information om hur man felanmäler, diverse cykelrelaterade rabatter, information om STHLM BIKE, cykelkarta, vattenflaska och ringklocka.

Bedömning
Stockholms cykelpåse vann på knock-out och det är frågan om Sollentuna kommer kunna resa sig till nästa gång? Sollentunas cykelpåse var dock mer matnyttig och tillsammans med Stockholms rabatter är nog Sollentunas sadelregnskydd det som känns mest användbart för en annan. Sollentuna ska även ha ett omnämnande för att man satsat på en mer hållbar påse.

“Tack för att du cyklar” – Stockholm till vänster och Sollentuna till höger
20150527_165051