Skattekonst

Detta inlägg på Cyklistbloggen fick mig att börja fundera på detta med av skattepengar betald offentlig konst. Min grund är att skattepengar ska hanteras varsamt och med vördnad samt vara till nytta för medborgarna.

En cykelväg, idrottshall eller en fotbollsplan bidrar med direkt nytta till ett stort antal av kommunens invånare. Kan ett konstverk göra det samma? I Sollentuna finns det ett antal konstverk betalda med skattepengar och frågan är om det är värt pengarna?

Jag uppskattar själv flera av konstverken men jag har alltid den gnagande frågan i bakhuvudet när jag ser dessa konstverk – kunde skattepengarna ha används till något bättre och mer givande för skattebetalarna? Skattepengar är en gåva från medborgarna och något värdefullt. En gåva som ska användas på bästa sätt.