Nytt oppositionsparti i Sollentuna

[caption id="attachment_" align="alignright" width="150"]Sollentuna kommunSollentuna kommun.[/caption]Var det någon som sa att politik var tråkigt och händelselöst? Visst, det sistnämnda kan nog stämma många gånger men idag har det i alla fall blåst en liten lätt sommarvind inom lokalpolitiken i Sollentuna. Detta då Folkpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna har gått ihop och bestämt sig för att kasta ut Centerpartiet ur det borgliga samarbetet (ABC, kommunen, Sollentunacentern).

Anledningen till utkastandet av samarbetets minsta parti är att gruppledarna för FP, M och KD har tröttat på Anna Myrheds och Centerns utspel om bland annat överdäckningen av E4an. Tydligen har FP, M och KDs gruppledare inget förtroende för Myrhed och om man läser mellan raderna verkar det vara det faktum att C gått emot övriga majoriteten i visa frågor samt kommit med icke förankrade utspel har fällt avgörandet.

Även om det hela är smått intressant kommer den dagliga politiken inte påverkas nämnvärt då FP, M och KD fortfarande behåller majoriteten i kommunen. Intressant är dock att Sollentuna framöver kommer ha fyra olika politiska oppositioner i fullmäktige – Sollentunapartiet, Centerpartiet, Rödgröna och Sverigedemokraterna.