Bidragskommunerna gråter krokodiltårar

[caption id="" align="alignright" width="200" caption="Sedlar Riksbanken"]Sedlar Riksbanken[/caption]Då var det dags igen, bidragskommunerna gnäller över att kommunerna, som åker på den största smällen i det nya skatteutjämningssystemet, under en övergångsperiod får en mindre smäll än om man infört ursprungsförslaget från ena dagen till den andra. Inte ett ord nämner man om att det är skattebetalarna i Sollentuna som får stå för den största ökningen av inbetalningarna och att den miljard kronor man nämner endast mildrar övergången från nuvarande system till det nya systemet.

Men om man har vant sig att leva på bidrag så skriker man väl till så fort det finns risk att ens bidrag ska minskas. För det är alltid godast om någon annan står för notan och i detta fall blir det Sollentunaborna som får den saltade notan i sitt knä.