Nytt inköp till cykeln

[caption id="attachment_5" align="alignright" width="200" caption="Cykellyktan monterad.
Foto: Johnny Rönnberg."]cykellykta"[/caption]Förra torsdagen beställde jag en ny liten nätt framlykta på 900 lumen till min cykel. I tisdags anlände paketet med inköpet och igår var det dags för det första skarpa testet då jag cyklade in till Roslagstull och tillbaka. Redan i Häggvik fick jag första indikationen på att det var ett bra inköp jag gjort. För vid Häggviksskolan svänger jag in på gång- och cykelbanan och omkring 30 meter framför mig går ett par och en av dessa vänder sig om samtidigt som hon säger “Kör folk bil här?”. Hon blev rätt förvånad när det visade sig att det var en cykel som kom.

Även under den fortsatta färden in mot Roslagstull och tillbaka till Rotebro var det folk som vände sig om. Med andra ord får man anse att det var ett bra inköp jag gjort. Nu räcker det även med att folk har en liten reflex på sig för att jag på flera hundra meter ska lägga märke till dem.