Miljö – inte Sollentunas gebit

Det finns mycket att vara stolt över som Sollentunabo men en av de sakerna är inte kommunens placering i Miljöaktuellts årliga kommunrankning av Sveriges kommuner. Miljöaktuellt har sedan 2009 rankat landets alla kommuner utifrån ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. Första året placerade sig Sollentuna på plats 58 men sedan dess har det gott sämre och i år placerar sig kommunen på plats 122. Speciellt att kommunen har fritt fall i rankningen visar att skutan är på väg åt helt fel håll.

Bland annat får kommunen noll poäng av Gröna bilister samt när det gäller ekologisk mat och övriga delmoment är inte heller någon trevlig läsning. Men man kanske inte har något annat att vänta sig när majoriteten och den samlade oppositionen, förutom ett parti, verkar tycka att miljö är något nödvändigt ont som får finnas om det finns plats.

Bästa kommun i Sverige är Eskilstuna och bästa kommun i Stockholms län är Stockholm.