En havererad bostadspolitik

[caption id="attachment_84" align="alignright" width="150" caption="Framtidens ungdomsbostad? Foto: Johnny Rönnberg."]Framtidens ungdomsbostad?[/caption]I Sollentuna finns drygt 16400 lägenheter varav cirka 10400 är bostadsrätter. Förra året var första året på flera år som Sollentunahem ökade sitt bostadsbestånd. Detta verkar dock bli något tillfälligt då processen för försäljningar pågår både i Rotebro och Helenelund. Om försäljningen i Helenelund går igenom kommer det innebära att det inte kommer finnas några hyreslägenheter i södra Sollentuna, är det detta som kallas bostadsmångfald?

Det är mycket prat, både från kiwialliansen och melonalliansen, om hur viktigt det är med blandade boendeformer. När det väl är dags för beslut är tonen dock en annan förutom när Socialdemokraterna säger att man vill bygga hyresrätter och ungdomsbostäder på sportfältet och vid Väsjön i Edsberg. Frågan är vilka ungdomar eller andra som kommer ha råd att betala hyror motsvarande ~8000 kronor för en tvåa? Inte många ungdomar i alla fall är jag rätt säker på. Sedan kan man fråga sig hur nyttigt det är att bo ovanpå en gammal deponi?