Varför finns inga pengar?

[caption id="" align="alignright" width="200" caption="Pengar borde finnas. Bild: Riksbanken"]Pengar borde finnas. Bild: Riksbanken[/caption]

Ett av inslagens i kvällens Agenda på SVT 2 handlade om renoveringen av miljonprogrammen i allmänhet och miljonprogrammet i Alby i synnerhet. Men som vanligt ställdes aldrig den naturliga frågan varför bolagen inte har avsatt pengar under dem 40 år man tagit ut hyra för lägenheterna? För om man hade gjort det hade det funnits pengar till renoveringar utan behov av utförsäljningar och kraftigt höjda hyror.

I Alby har man även så bråttom med att sälja ut att man inte ens avvaktar räkningen av den namninsamling för en folkomröstning i frågan är klar, med andra ord gör man en eventuell folkomröstning meningslös genom att sälja först och räkna sedan.