Topplacering, men är vi bra?

[caption id="attachment_" align="alignright" width="150"]Sollentuna kommunSollentuna kommun.[/caption]

Sollentuna kommun slår sig på bröstet för att man hamnar på femte plats på Svenskt Näringslivs årliga kommunrankning. Visst låter och är en femteplats bra men när man tar och tittar lite närmare på siffrorna träder en annan bild fram. Dels fortsätter Sollentuna tappa placeringar i totalrankningen och när man tittar på delområdena är det närmast ett fritt fall med upp till 60 tappade placeringar inom exempelvis “Skolans attityder till företagande”. Även inom “Tillämpning av lagar och regler” och “Service till företag” tappar kommunen stort.

Även när det gäller “andel i arbete” och “nyföretagsamhet” tappar kommunen placeringar. Med andra ord ser det inte så bra ut som man först kan tro om man bara kollar på totalplaceringen.