Köttskatt eller hur myndigheter i Sveige löser ett icke problem

Köttskatt! Smaka på det ordet, det måste vara en svensk myndighet för att komma på något så verklighetsfrämmande och dumt. Förvånad är man dock inte då den svenska generallösningen på ett problem, både verkliga och påhittade, är att införa en skatt. Är det inte köttskatt så är det trängselskatter, sockerskatter, regnvattenskatter och när inte (bensin)skatten räcker kryddar man med lite moms på toppen också. Finns det något att beskatta så kan man vara säker på att någon politiker i vårt avlånga land är där med sina långa fingrar och sätter på en procentsats på det med hänvisning till något diffust skäl.

Skatter ska det tas in ett minimum av och orsaken till skatteintaget ska vara att ge medborgarna den samhällsservice som man i demokratisk ordning har kommit fram till ska finnas. Skatter ska absolut inte användas till att styra medborgarna och bestämma vad som är bra eller dåligt. Låt folk äta kött utan att behöva ha dåligt samvete eller tvingas betala extraskatter.

Om Jordbruksverket vill leka världsförbättrare och rädda världen föreslår jag att man utlokaliserar sig själv till Kina eller annat lämpligt land som ligger efter när det gäller miljöfrågor.