Rotebro får nytt landmärke

[caption id="attachment_5" align="alignright" width="300" caption="Rotebros nya landmärke.
Foto: Utsnitt ur samrådshandlingarna."]Exempel på lånecykelställ.[/caption]Rotebro ska få ett nytt landmärke, nej det handlar inte om någon kyrka, mobilmast eller kommunalhus i brunt på 13 våningar. Landmärket kommer dock vara synligt för alla som passerar förbi på motorvägen och kommer säkert få en och annan att höja på ögonbrunna.

Rotebros nya landmärke kommer bestå i en 19 meter hög golvlampa med en sex meter hög lampskärm som kommer placeras vid Kom-köpcentrum i Rotsunda. Själv vet jag inte riktigt vad jag ska tycka men jag väntar med spänning på att soffgruppen i Göteborg, som Curt Olsson gjorde berömd för många år sedan, köps in och sätts upp bredvid. För vad har man för nytta av en golvlampa om man inte har någon fåtölj?