STS-117
Uppskjutning: 9 juni kl. 01:38.
Dockning: 11 juni kl. 21:36.
Rymdpromenader: 4 st.
Utdockning: 19 juni kl. 16:42.
Landning: 22 juni kl. 21:49.
Längd:
14 dagar.
Inclination: 51.6 grader.
Färja: Atlantis (OV-104).
Uppdrag nr: 118.
Fönster: 10 minuter.
Pad: 39A.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter.
Besättningen.
Rymdpromenaderna.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna.
NASA TV.
www.astrowebb.com
| STS startsida
Atlantis STS-117 | ISS 13A
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information

 

2007-06-24

Atlantis landar på Edwards på Midsommaraftonskvällen.
Atlantis landar på Edwards på Midsommaraftonskvällen.
Foto: NASA.


Efter två inställa landningsförsök på Kennedy Space Center under fredagen bestämde ansvariga inom NASA att man skulle satsa på Edwards flygbas i Kalifornien istället. Anledningen var att vädret över Kalifornien inte satte några som helst hinder för en landning. Nackdelen är att resan tillbaka till Kennedy Space Center kommer försena förberedelserna inför Atlantis nästa uppskjutning.

Med befälhavare Rick Sturckow och pilot Lee Archambault vid kontrollbordet ombord landade Atlantis och hennes besättning klockan 21:49; svensk tid, utan några större problem. Det enda som fångade teknikernas uppmärksamhet vara att det högra landningshjullocket var tog längre tid på sig att fällas ut och frilägga landningshjulen än det vänstra dito. Det hela ses dock inte som någon fara och kommer bara att undersökas för att fastlägga den bakomliggande orsaken.

Uppdraget är Atlantis längsta med sina 13 dagar, 20 timmar och 11 minuter. I flygdagar räknat blir det 15 styckena då dessa räknas från det besättningen går upp tills de går och lägger sig. Då besättningen inte är uppe i 24 timmar sker denna förskjutning.

Två dagars resa tillbaka till Kennedy
Atlantis kommer nu att tillbringa mellan sju och tio dagar på Edwards under vilka man kommer förberedda rymdfärjans resa till Kennedy Space Center. Själva resan tillbaka tar ungefär två dagar och sker med ett specialbyggt Boeingplan. Den extra kostnaden som detta medför beräknas till drygt 10 miljoner svenska kronor.

Äldre nyheter >>>

Uppdraget
Atlantis STS-117 var det första planerade rymdfärjeuppdraget under år 2007. Totalt räknar NASA med att genomföra fyra rymdfärjflygningar till ISS under år 2007. Huvudmålet för uppdraget var att leverera och installera segmenten S3 och S4 samt tillhörande solpanelssegemnt - S4. S3 och S4 är två av flera fackelelement som utgör rymdstationens ryggrad. Utvecklandet av solpanel S4 skedde under den femte uppdragsdagen. Dagen innan skedde monteringen och aktiveringen av solpanelen.

Besättningen framför ingången till Atlantis. Från vänster Lee Archambault, Rick Sturckow, Patrick Forrester, Danny Olivas, James Reilly samt Steven Swanson stående på knä.
Delar av besättningen framför ingången till Atlantis. Från vänster Lee Archambault, Rick Sturckow, Patrick Forrester, Danny Olivas, James Reilly samt Steven Swanson stående på knä.
Foto: NASA.


För att solpanel S4 ska kunna rotera och följa Solen upprepade man det som besättningen på STS-116s gjorde och fällde ihop ena delen (del 2B) av solpanel P6.

De fyra rymdpromenaderna utfördes av Patrick Forrester tillsammans med Steven R. Swanson samt av John Olivas och James Reilly. Forrester och Swanson utförde rymdpromenad nummer ett och fyra medan Olivas och Reilly tog hand om den andra och tredje rymdpromenaden.  

Uppdraget var det fjärde efter Columbiahaveriet 2003 och det tjugoförsta rymdfärjuppdraget till ISS. Befälhavare för uppdraget var Frederick W. Sturckow. Han har sedan tidigare genomfört två rymdfärjeuppdrag - STS-88 (1998) och STS-105 (2001). Förutom Sturckow är det bara uppdragsspecialist Patrick Forrester som utfört ett tidigare rymdfärjeuppdrag - STS-105 (2001). Hela besättningen >>>

STS-uppdrag
Föregående Efterföljande
Discovery STS-116. Endeavour STS-118.

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.