Discovery STS-128
Uppskjutning: Klockan 05:59.37 den 29 augusti 2009.
Dockning: Klockan 02:54 den 31 augusti 2009.
Rymdpromenader: 3 st.
Utdockning: Klockan 21:26 den 8 september 2009.
Landning: Klockan 02:53 den 12 september.

Längd: 13+1+2 dagar.
Inclination: 51.6 grader.

Färja:
Discovery (OV-103).
Uppdrag nr: 128.
Pad: 39A.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter.
Besättningen.
Rymdpromenaderna.
Dagsaktiviteter.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna.
www.astrowebb.com
 
Discovery STS-128 | ISS 17A
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


Senaste nytt om STS-128 >>>

2009-02-17

ISS som rymdstationens ser ut i dagsläget
ISS som rymdstationen ser ut i dagsläget.
Foto: NASA.

N
ytt år och träningen fortsätter för Sveriges enda astronaut - Christer Fuglesang. I sitt senaste nyhetsbrev skriver Fuglesang bland annat om att han inte kan följa med familjen på skidsemester. Främst för att träningen inte ger någon ledig tid men även av det skälet att skidåkning är en av dem sporter som astronauterna inte får ägna sig åt ett år innan planerad uppskjutning. När det gäller uppdraget är det övningar i poolen som gäller och då främst den tredje rymdpromenaden. Det stora uppgiften under rymdpromenad 3, som kommer utföras av Olivas och Fuglesang, kommer vara att förlägga kraft- och datakabelge på utsidan av ISS för att på detta sätt försörja den sista amerikanska modulen, Node 3. Anledningen till att kablaget måste förläggas på utsidan av rymdstationen är att Node 3 inte var planerad att hamna där den nu hamnar. Node 3 kommer dockas till babordsporten på Unity (Node 1). Node 3 kommer anlända till ISS ombord på Endeavour STS-130.

Förutom den tredje rymdpromenaden kommer Fuglesang även delta i den andra rymdpromenaden. Läs mer om rymdpromenaderna >>>

Fuglesang har även blivit huvudansvarig för fraktmodulen (MPLM (Multi Purpose Logistic Module)) Leonardo. Detta innebär att han kommer vara den som är ansvarig för logistiken när Leonardo väl har blivit dockad med rymdstationen. Med andra ur- och inlastning under den dockade fasen. Fuglesang beskriver själv det hela som ganska enkelt och räknar med att det bara behövs en handfull lektioner och ett par simuleringar för att klara av uppgiften.

Även om träningen och uppdragsförberedelserna fortlöper planenligt börjar förseningarna för Discovery STS-119 bli oroväckande. Än så längre påverkas inte STS-128s flygning men om STS-119 fortsätter att flyttas framåt eller om en utdragen process med att designa om flödesventilerna blir verklighet kommer STS-128s uppskjutning påverkas negativt. Det samma gäller ifall ansvariga inom NASA beslutar att endast använda en startplatta för Atlantis STS-125 och ett eventuellt räddningsuppdrag. Förseningen vid ett sådant scenario ligger på minst en månad. Vad en omdesign av flödesventilerna skulle innebära tidsmässigt är svårt att sia om men i STS-119s fall har en försening på minst två månader nämns. Vilket i förläningen innebär en minst lika stor försening för STS-128. När det gäller flödesventilerna väntas ett beslut på fredag denna vecka. När det gäller STS-125 kommer ett beslut tidigaste under marsmånad.

Äldre nyheter >>>

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.