Discovery STS-133
Uppskjutning: klockan 22:53 den 24 februari 2011.
Dockning: Klockan 20:14 den 26 februari 2011.
Rymdpromenader: 2 st.
Utdockning: Klockan 13:00 den 7 mars 2011.
Landning: Klockan 17:57 den 9 mars 2011.

Längd: 13+0+2 dagar.
Inclination: 51.6 grader.

Färja:
Discovery (OV-103).
Uppdrag nr: 133.
Pad: 39A.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter.
Besättningen.
Rymdpromenaderna.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna.
Rymdpromenaderna.
www.astrowebb.com
 
Discovery STS-133 | ULF5
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


2010-11-11

Sprickorna på aluminiumplåten. Klicka på bilden för större bild.
Sprickorna på aluminiumplåten. Klicka på bilden för större bild.
Foto: NASA.

Arbetet med att få den externa bränsletanken flygfärdig till den 30 november har fortsatt under veckan i oförminskad skala. Under onsdagen avslutades arbetet med att ta bort isoleringen på det skadade området på tanken. När isoleringen var borttagen upptäcktes två stycken sprickor, på vardera 22 centimeter, på en underliggande aluminiumplåt som bygger upp innertanken. Hur sprickorna har uppstått är i dagsläget oklart men med det är dessa sprickor som är orsaken till sprickorna på utsidan.

Liknande sprickor har tidigare upptäckts på tank nummer 138, som ska flyga med Endeavour nästa år, och dessa kunde då framgångsrikt repareras. Då både tank nummer 138 och aktuell tank är av samma typ och tillverkade av lättare material än tidigare kan det finnas ett samband. Som vanligt kommer Nasa genomföra en utredning för att försöka finna en grundorsak. Klart är att sprickorna uppstod klockan 12:02, svensk tid, i fredags vilket är strax innan läckan uppstod. Det är dock osannolikt att det finns något samband mellan sprickorna och läckan.

Tack vare att liknande reparationsarbete har utförts innan finns det redan en arbetsordning framtagen och som det ser ut idag kommer reparationen kunna utföras ute på startplattan. Arbetet ska även kunna utföras i god tid innan uppskjutningsfönstret öppnar den 30 november. Om det visar sig att en tillbakarullning till monteringshallen skulle bli nödvändig innebär det att uppskjutningen försenas till februari 2011.

Planen är att ta bort den aluminiumplåten som är sprucken och sätta dit en dubbel så tjock aluminiumplåt för att sedan täcka hela området med nytt isoleringsmaterial.
När det gäller väteläckan och Ground Umbilical Carrier Plate (GUCP) har den tätningsring som troligen ligger bakom läckan plockas bort och under veckan kommer en ny att installeras. När detta sedan är gjort kommer tanken att fyllas med flytande väte för att se om läckan är åtgärdad eller ej. För att minimera påverkandet av annat arbete ute på startplattan kommer flytande syre inte att fyllas på.

Video - arbetet ute på startplattan
 

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.