Atlantis STS-132 | ULF4
Uppskjutning: Klockan 20:20.09 den 14 maj 2010.
Dockning: Klockan 16:27 den 16 maj 2010.
Rymdpromenader: 3 + 1 st.
Utdockning: Klockan 17:22 den 23 maj 2010.
Landning: Klockan 14:48 den 26 maj 2010..

Längd: 12+0+2 dagar.
Inclination: 51.6 grader.

Färja:
Atlantis (OV-104).
Uppdrag nr: 132.

Pad: 39A.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter.
Besättningen.
Rymdpromenaderna.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna.
www.astrowebb.com
 
Atlantis STS-132 | ULF4
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


Senaste nytt om STS-132 >>>

2010-03-02

Några av astronauterna under en simulering där arbetet på utsidan av ISS övas.
Några av astronauterna under en simulering där arbetet på utsidan av ISS övas.
Foto: NASA.

Medan hennes yngsta syster precis kommit hem efter en vända till ISS och hennes storasyster förbereder sig för sin kommer Atlantis allt närmare det som kommer bli hennes sista ordinarie resa, i alla fall på över några tusenmeters höjd. Under måndagen nåddes ännu en milstolpe i förberedelsearbetet då den externa bränsletanken (ET-136) anlände till Florida och Kennedy Space Center. Färden till Florida har gått via USAs kust från fabriken utanför New Orleans i Louisiana. Nu återstår bara tre externa bränsletankar att leverera för den av Lockheed Martin drivna fabriken.

Ett par timmar efter ankomsten till Florida lossades bränsletanken och transporterades till monteringshallen. Inne i monteringshallen kommer bränsletanken genomgå kontroller för att se att allt är oekj och inga skador uppstått under transporten. Tanken kommer även att lyftas vertikalt för att senare förenas med startraketerna. Dryga månaden innan uppskjutningen är det sedan dags för Atlantis att göra bränsletanken och startraketerna sällskap.

När det gäller Atlantis och hennes förberedelsearbete fortlöper detta utan större problem och i dagsläget ser det bra ut inför en uppskjutning i mitten av maj. Förseningen som har drabbat Discovery STS-131, på grund av den kyliga väderleken, kommer inte påverka STS-132s uppskjutning då det i dagsläget finns en vecka av extratid inbyggt i STS-131s schema.

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.