STS-116
Uppdrag: ISS 12A.1
Uppskjutning:
02:47.34 den 10 dec 2006.
Dockar med ISS: 23:11 den 11 dec.
Utdockar med ISS: kl. 23:09 den 19 dec.
Landning: 23:32 den 22 dec.
Rymdpromenader: 4 st.
Inclination: 51,6 grader.

Färja:
Discovery (OV-103).
Uppdrag nr: 117.
Pad: 39B.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter
Besättningen
Multimedia
Christer Fuglesang
Uppdragsinformation
Rymdpromenaderna
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna.
www.astrowebb.com
 
| STS startsida
Discovery STS-116 | ISS 12A.1
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


2006-12-10
Discovery är på väg.
Discovery är på väg.
Foto: NASA.

Sveriges första astronaut och resten av besättningen ombord på STS-116 är i skrivande stund på väg mot ISS. Uppskjutningen skedde som planerat från Kennedy Space Center klockan 02:47.34, svensk tid. Under nedräkningen lyckades man ta igen en försening på tre timmar som uppstod efter fredagens inställda uppskjutning. Detta innebär också att det var den senaste tankningen av den externa bränsletanken hittills i rymdfärjeprogrammet.

Efter 8 minuter befann man sig i omloppsbana runt jorden och arbetet började för besättningen. Under den första dagen i rymden stuvade man bland annat undan de stolar man suttit i under uppskjutningen. Man har även öppnat lastdörrarna för att avledda värme samt aktiverat Spacehab-modulen, som används som fraktmodul. Till sist har även kopplat upp datorerna ombord och förberett för den första hela dagen i rymden.

Besättningen kommer att väckas klockan 16:47, svensk tid, efter att ha sovit i åtta timmar.

Här nere på jorden kommer man att gå igenom de fotografier och videofilmer som togs under uppskjutningen. Detta för att avgöra om något har lossnat från bränsletanken och träffat rymdfärjan.

Under den andra flygdagen kommer man att genomföra en inspektions av Discoverys vingkanter och noskorn. Denna inspektion kommer att ske med hjälp av inspektionsarmen som man fäster på Discoverys robotarm. Längst ut på inspektionsarmen finns det kameror och sensorer som fotograferar och kör med IR över de ställen man inspekterar.

Dockningen är planerad till klockan 23:08, svensk tid, på måndag.

Besättningens dagliga aktiviteter >>>
Fotografier och filmer från uppskjutningen >>>

2006-12-10 | 02:48

Discovery har lyft! Efter två dagars försening lyfte Discovery som planerat klockan 02:47, svensk tid, på söndagen. Under nedräkningen var vädret det största orosmolnet medan det tekniska fungerade som det skulle.

2006-12-10 | 02:38

Nio minuter kvar till start! Både vädret och det tekniska ser bra ut inför uppskjutningen klockan 02:47.34, svensk tid. Vädret har förbättras markant de sista timmarna inför uppskjutningen.

Trots den tidigare förseningen har man lyckas att komma ifatt och man är nu enligt tidsschemat och klar för start.

2006-12-10 | 01:30

Isinspektionsteamet har slutfört sin inspektion och endast hittat mindre mängder is. Detta ska dock inte utgöra någon fara för Discovery och nedräkningen fortsätter som planerat.

2006-12-10 | 00:45

Vädret fortsätter att se bra ut och det kommer troligen inte var något hinder för uppskjutningen.

Risken för att vädret ska hindra en start ha gått ner till 30 procent.

2006-12-10 | 00:40

Discovery är redo.
Discovery är redo.
Foto: NASA TV.

Luckan till Discovery har stängs och hjälppersonalen kommer inom kort att lämna startplattan. Med andra ord är besättningen lämnade själva inför den sista delen av nedräkningen. Stängen av luckan skedde klockan 00:33, svensk tid.

Trots tidigare förseningar fortskrider nedräkningen utan problem och det finns i skrivande stund inga tekniska problem som hindrar en uppskjutning. Väderprognosen visar på 60 procents risk för att vädret hindrar en uppskjutning. Fortfarande är det låga moln och kraftiga sidovindar som är problemet.

2006-12-09 | 00:20

Alla sju i besättningen är nu ombord och man genomför kommunikationstest mellan markkontrollen och Discovery. Ombordstigningen gick enligt planerna och man hade extra personal på plats för att genomföra allt snabbare än vanligt. Detta för att hinna ikapp den försening som man har på grund av tidigare händelser. Det mesta av förseningen beror på arbetet med att hinna få allt klart allt efter fredagens inställda försök.

Vädersituationen är som förut och inga tekniska problem finns rapporterade.

Bilder från ombordstigningen >>>

Uppdateringar 2006-12-09 >>>
Äldre nyheter >>>

S  
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.