www.astrowebb.com
 
ISS 
- Mer läsning -
ISSnytt
Besättningarna

ISSfakta
- Fakta -
Dagar sen Zarya lyfte:

ISS har varit bemannad i:
- Länkar -
Rymdfärjorna.
ISS| ISSnytt januari 2010
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


Senaste ISSnytt >>>

2010-05-12

Oleg Kotov och Soichi Noguchi ombord på Soyuzkapseln.
Oleg Kotov och Soichi Noguchi ombord på Soyuzkapseln
.
Foto: NASA.

P
å onsdagseftermiddagen omlokaliserades Soyuz TMA-17 från dockningsporten på Zaryamodulen till Zvezdamodulen. Omlokaliseringen genomfördes för att lämna plats för den ryska modulen Mini-Research Module 1. Mini-Research Module 1 är planerad att anlända till ISS i slutet på denna veckan ombord på rymdfärjan Atlantis.

Utdockningen från Zaryamodulen skedde klockan 15:26, svensk tid, när rymdstationen befann sig över norra Afrika. Separationen och avlägsnandet från rymdstationen skedde planenligt och tack vare externa kameror på Soyuzkapseln kunde besättningen inspektera dockningsringen på Zaryamodulen. Inga synliga skador upptäcktes och dockningsringen såg ut att vara i fin form inför dockningen av MRM1.

Efter att Oleg Kotov hade backat iväg Soyuzkapseln på säkert avstånd från ISS styrde han kapseln runt stationen och dockade med Zvezdamodulen klockan 15:53, svensk tid, på onsdagseftermiddagen, vid denna tidpunkt befann sig rymdstationen över Japan. Efter sedvanliga läcktester öppnades luckorna mellan rymdfarkosterna återigen strax före klockan sju, svensk tid, på onsdagskvällen.

2010-05-11

På måndagen var det dags för den den obemannade fraktfarkosten Progress 36 att utdocka från ISS. Ombord på kapseln finns sopor och annat material som inte längre behövs ombord på rymdstationen. Utdockningen skedde klockan 13:16, svensk tid, på måndagseftermiddagen och skedde planenligt. Progress 36 kommer ligga kvar i omloppsbana till omkring den 1 juli i år då kapseln kommer gå in i atmosfären och brinna upp. Anledningen till att Progress 36 kommer stanna kvar så länge i omloppsbana är att ryssarna kommer utföra olika systemtest.

Som en av förberedelserna inför rymdfärjan Atlantis dockning senare denna vecka kommer Soyuz TMA-17 att omlokaliseras på onsdag. Utdockningen från Zaryamodulen kommer ske klockan 15:20, svensk tid, och 20 minuter senare kommer kapseln docka med Zvezdamodulen. Ombord på Soyuz TMA-17 kommer Oleg Kotov, T.J. Creamer och Soichi Noguchi finnas. Anledningen till omlokaliseringen är för att lämna plats för den ryska modulen Mini-Research Module 1.

2010-05-02

Video av utdockningen >>>

Progresskapsel i rymden.
Progresskapsel i rymden
.
Foto: NASA.

Efter en tre dygn lång resa var det på lördagskvällen dags för den obemannade Progress 37 att docka med ISS. Normalt sker dockningen automatiskt och besättningen ombord på rymdstationen har bara en övervakande funktion. Denna gång fick dock besättningen ta över dockningen efter att farkosten inte kunde orientera sig rätt efter den sista planerade banförändringen.

Den ryska markkontrollen gav klockan 20:12, svensk tid, befälhavare Oleg Kotov order om att överta dockningsprocessen och manuellt docka progresskapseln. Vid en manuell dockning sköter en besättningsmedlem ombord på rymdstationen dockningen via en joystick samt via videokameror på utsidan av ISS och ombord på progresskapseln. Kotov genomförde inflygningen mot rymdstationen utan problem och klockan 20:30, svensk tid, på lördagskvällen dockade Progress 37 med ISS. Enligt den ryska markkontrollen satte Kotov nytt rekord då han manuellt styre kapseln dem sista tusen meterna.

Några minuter senare skedde hårddockningen då alla lås och hakar som håller fast kapseln låste planenligt. Dockningen skedde över södra Ryssland.

Att dockningen fick ske manuellt har inträffat innan och det finns väl utarbetare rutiner för detta. Bland annat tränade Kotov på detta så sent som denna vecka som en av förberedelserna inför dockningen. Luckorna mellan kapseln och ISS öppnades ungefär tre timmar senare och arbetet med att packa ut över 2,5 ton material kunde påbörjas.

Uppskjutningen av Progress 37 skedde i onsdags.

I fredags lyckades markkontrollen att öppna ventilen i den kvävetank (Nitrogen Tank Assembly (NTA)) som monterades under STS-131s besök vid ISS förra månaden. Kvävet används för att transportera runt ammoniaken i rymdstationens utvändiga kylsystem. Det var efter installationen under en av STS-131s rymdpromenader som det visade sig att en av huvudventilerna inte ville öppna sig som den skulle. Trots att ventilen nu fungerar normalt har ingen grundorsak till det hela upptäckts.

Tidigare ISSnyheter >>>

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.