Discovery STS-133
Uppskjutning: klockan 22:53 den 24 februari 2011.
Dockning: Klockan 20:14 den 26 februari 2011.
Rymdpromenader: 2 st.
Utdockning: Klockan 13:00 den 7 mars 2011.
Landning: Klockan 17:57 den 9 mars 2011.

Längd: 13+0+2 dagar.
Inclination: 51.6 grader.

Färja:
Discovery (OV-103).
Uppdrag nr: 133.
Pad: 39A.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter.
Besättningen.
Rymdpromenaderna.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna.
Rymdpromenaderna.
www.astrowebb.com
 
Discovery STS-133 | ULF5
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


2010-10-28

Besättningen
Besättningen
och chefen strax efter landningen på KSC.
Foto: NASA TV.

Klockan 21:00, svensk tid, på fredag kommer den officiella nedräkningen inför måndagens uppskjutning att starta. Som brukligt innehåller nedräkningen flera moment av vilka milstolparna du kan se här nedan. Att den officiella nedräkningen inledds betyder att uppskjutningen är ungefär tre dagar bort med allt vad det innebär. Bland annat kommer dagliga presskonferenser hållas för att ge senaste nytt. Tiderna för presskonferenserna och alla andra event på NASA TV gällande STS-133 finns att finna i uppdragstablån.

Ett annat tecken på att uppskjutningen närmar sig är att besättningen anlände till Florida och Kennedy Space Center på torsdagskvällen, svensk tid. Flygningen från Houston, Texas, skedde utan problem och totalt anlände den sex personer starka besättningen i fyra av Nasas jetflygplan av typ T38. Efter att alla astronauter klättrat ut ur flygplanen hölls en kort presskonferens på landningsbanan där alla astronauter överträffade varandra i hur mycket de såg framemot uppskjutningen. Efter den korta presskonferensen och fotostund klev astronauterna ombord på en buss och åkte iväg till besättningskvarteren.

Gällande det tekniska inför uppskjutningen finns det inget känt tekniskt problem med Discovery eller något annat delsystem som skulle kunna hindra en uppskjutning. Även väderprognoserna, både för Florida och dem transatlantiska landningsplatserna, ser positiva ut och vädret kommer troligen inte utgöra något hinder för uppskjutning.

Nedan följer alla viktiga hålltider inför uppskjutningen. Alla tider avser svensk tid och är ungefärliga.

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.