STS-116
Uppdrag: ISS 12A.1
Uppskjutning:
02:47.34 den 10 dec 2006.
Dockar med ISS: 23:11 den 11 dec.
Utdockar med ISS: kl. 23:09 den 19 dec.
Landning: 23:32 den 22 dec.
Rymdpromenader: 4 st.
Inclination: 51,6 grader.

Färja:
Discovery (OV-103).
Uppdrag nr: 117.
Pad: 39B.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter
Besättningen
Multimedia
Christer Fuglesang
Uppdragsinformation
Rymdpromenaderna
- Länkar - -
ISS.
Rymdfärjorna.
www.astrowebb.com
 
| STS startsida
Discovery STS-116 | ISS 12A.1
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


2006-07-30


Det är nu klart att Christer Fuglesang bara kommer att få utföra två rymdpromenader istället för tre, som det var planerat från början. Den tredje rymdpromenaden kommer att utföras av Robert Curbeam och Sunita Williams. De två första kommer som planerat att utföras av Curbeam och Fuglesang. Läs mer om rymdpromenaderna.

I början av juli befann sig Fuglesang i Stockholms skärgård och han återvände till Houston för att hinna i tid att välkomna hem Discovery STS-121s besättning. Fuglesang följde även den tredje rymdpromenaden på plats i kontrollrummet i Houston.

Som du har kunnat läsa på Astrowebb var STS-121 ett av de mest problemfria rymdfärjeuppdragen någonsin och en rymdfärja har aldrig tidigare träffas av så lite isoleringsskum vid uppskjutningen som Discovery STS-121. Det är alltså en problemfri rymdfärja som Fuglesang och resten av besättningen på STS-116 nu kan se som sin.

Den kommande tiden väntar en del övning i poolen och finslipning på rymdpromenaderna för Fuglesang, Curbeam och Williams del. Man ska även officiellt godkänna rymdpromenaderna och det sätt som astronauterna utför de på. Till detta kommer även den vanliga träningen.

Äldre nyheter >>>

S  
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.