Discovery STS-128
Uppskjutning: Klockan 05:59.37 den 29 augusti 2009.
Dockning: Klockan 02:54 den 31 augusti 2009.
Rymdpromenader: 3 st.
Utdockning: Klockan 21:26 den 8 september 2009.
Landning: Klockan 02:53 den 12 september.

Längd: 13+1+2 dagar.
Inclination: 51.6 grader.

Färja:
Discovery (OV-103).
Uppdrag nr: 128.
Pad: 39A.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter.
Besättningen.
Rymdpromenaderna.
Dagsaktiviteter.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna.
www.astrowebb.com
 
Discovery STS-128 | ISS 17A
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


Senaste nytt om STS-128 >>>

2009-09-04

Jorden, ISS, Fuglesang, tank och Discovery.
Jorden, ISS, Fuglesang, tank och Discovery.
Foto: NASA. TV

Under flygdag sex fortsatte överföringsarbetet från Leonardo till rymdstationen. Förutom förnödenheter fördes även experimentrack, en besättningskabin samt andra större paket över till ISS. När racken och besättningskabinen sedan befann sig på ISS var det dags för montage av dito. Montering genomfördes utan problem så väl som resten av överföringsarbetet. När flygdagen var slut var överföringsarbetet klart till 44 procent. För Leonardo var siffran 41 procent och för Discoverys mittdäck 68 procent. Trots det hårda arbetet hade Christer Fuglesang tid för en dans (se video längre ner). Kanske firade han att markkontrollen spelade “What a Wonderful World” av Louis Armstrong som väckningslåt? Låten var tillägnad Fuglesang.

Nere på marken hade visa en minst lika hektisk dag som astronauterna uppe i rymden. Detta då objekt 29274, ett del från en Arianeraket, såg ut att kunna passera nära rymdstationen. Då objektet hade en väldigt elliptisk bana med en högsta punkt på 32 000 kilometer och en lägsta dito på 320 kilometer tog det tid att beräkna den exakta omloppsbana. Till slut visade dock analyser att objektet skulle passera på säkert avstånd. Om det skulle funnits risk för kollision skulle rymdstationens bana ha ändras med hjälp av en motortändning. Motortändningen skulle rymdfärjan stått för och hastigheten skulle varit 0,5 meter per sekund under två timmar.

Den sjunde flygdagen började även den med en väckningslåt men denna gång var den tillägnad Pat Forrester. Dagens stora uppgift, vid sidan av överföringsarbetet, var den andra planerade rymdpromenaden. Under rymdpromenaden arbetade Dan Olivas och Fuglesang med att montera den nya ammoniaktanken. Läs mer om rymdpromenad 2 >>>

Flygdag 8, som inleds klockan 17:59, svensk tid, innehåller mest ledig tid för besättningen. Klockan 02:54, svensk tid, på lördag är det dock dags för presskonferens direkt från ISS.

Sist men inte minst är det nu klart att alla Discoverys värmeskyddspaneler är godkända för återinträde.

Fuglesang dansar

Fuglesangs flygtur

Äldre nyheter >>>

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.