Discovery STS-128
Uppskjutning: Klockan 05:59.37 den 29 augusti 2009.
Dockning: Klockan 02:54 den 31 augusti 2009.
Rymdpromenader: 3 st.
Utdockning: Klockan 21:26 den 8 september 2009.
Landning: Klockan 02:53 den 12 september.

Längd: 13+1+2 dagar.
Inclination: 51.6 grader.

Färja:
Discovery (OV-103).
Uppdrag nr: 128.
Pad: 39A.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter.
Besättningen.
Rymdpromenaderna.
Dagsaktiviteter.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna.
www.astrowebb.com
 
Discovery STS-128 | ISS 17A
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


Senaste nytt om STS-128 >>>

2009-08-22

Discovery ute på startplattan under lördagen.
Discovery ute på startplattan under lördagen.
Foto: NASA TV.

Med uppskjutningen bara några dagar bort fortlöper förberedelsearbetet enligt tidplan. I skrivande stund finns det inga kända tekniska problem som skulle kunna hindra en uppskjutning på tisdag. När det gäller den elkontrollbox som ställde till problem tidigare i veckan är arbetet slutfört och det enda som återstår är att ansvariga godkänner det hela under ett möte på söndagen.

Medan det tekniska inte ställer till med några bekymmer är det desto mer aktivitet på vädersidan. Främst handlar det om att det finns en risk att åska kommer försena eller hindra tankningen av den externa bränsletanken. Enligt tidplan kommer tankningen av den externa bränsletanken att påbörjas strax efter klockan tio, svensk tid, på måndagskvällen. Beslut om huruvida tankningen ska ske eller ej kommer tas ungefär en halvtimme innan. Om vädret inte skulle tillåta en tankning finns det en marginal på ett par timmar som tankningen kan flyttas framåt utan att påverka uppskjutningstiden. Främst handlar det om risk för åska inom åtta kilometers radie vid tidpunkten för tankningen. Åska och regn är normalt för årstiden och ibland kan eftermiddagsskurarna hålla på långt in på natten. Enligt den senaste prognosen är det 30 procents risk att vädret hindrar tankningen av den externa bränsletanken.

Rick Sturckow (höger) och Kevin Ford syns här efter en övningsflygning med Shuttle Training Aircraft.
Rick Sturckow (höger) och Kevin Ford syns här efter en övningsflygning med Shuttle Training Aircraft.
Foto: NASA.

När det gäller vädret vid tidpunkten för uppskjutningen är det främst lokala regnskurar som kan hindra en uppskjutning. Enligt prognosen är det 30 procents risk att vädret hindrar en uppskjutning. När det gäller Edwards flygbas och White Sands ser prognosen bra ut. Det samma gäller dem transatlantiska nödlandningsplatserna där två av tre är okej. Vid en eventuell försening på ett eller två dygn är det fortfarande risk för regn i Florida som kan ställa till det. För onsdag gäller en trettioprocentig risk för att vädret hindar en uppskjutning medan samma siffra för torsdag är 40 procent. När det gäller Edwards flygbas, White Sands och dem transatlantiska landningsplasterna ser prognosen bra ut.

Totalt har man sju dagar på sig att lyfta innan bränslecellerna ombord på rymdfärjan måste fyllas på vilket är mer än nödvändigt då uppskjutningsfönstret gör att sista möjliga uppskjutningsdatum är 1 september, svensk tid. Planen är att få till fyra uppskjutningsmöjligheter under fem dagar.

Vädermässigt är det vädret på måndagen som kan ställa till det.

Äldre nyheter >>>

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.