Discovery STS-128
Uppskjutning: Klockan 05:59.37 den 29 augusti 2009.
Dockning: Klockan 02:54 den 31 augusti 2009.
Rymdpromenader: 3 st.
Utdockning: Klockan 21:26 den 8 september 2009.
Landning: Klockan 02:53 den 12 september.

Längd: 13+1+2 dagar.
Inclination: 51.6 grader.

Färja:
Discovery (OV-103).
Uppdrag nr: 128.
Pad: 39A.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter.
Besättningen.
Rymdpromenaderna.
Dagsaktiviteter.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna.
www.astrowebb.com
 
Discovery STS-128 | ISS 17A
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


Senaste nytt om STS-128 >>>

2009-08-16

Med den planerade uppskjutningen av Discovery förhoppningsvis endast åtta dagar bort förberedelser sig besättningen för att gå in i karantän.  Enligt planerna kommer besättningen gå in i karantänen på måndag för att sedan i slutet av veckan flyga ner till Florida och Kennedy Space Center.

När det gäller Discovery har tekniker under helgen bytt ut delar som hör till eldistributionen ombord. Hårdvaran som bytes ut är en huvudenhet och utan den går det inte att strömförsörja stora delar av instrumenten och utrustningen ombord på rymdfärjan. Om utbytet hade misslyckas och eldistributionen inte hade kommit igång hade det blivit aktuellt med en tillbakarullning av "stacken" till monteringshallen. Detta hade i sin tur inneburit att uppskjutningen hade försenas kraftigt. Utbytet i sig har inneburit att förberedelsearbetet har försenas med upp till ett dygn. Det är dock inte säkert att uppskjutningen kommer försenas. Beslut om när uppskjutningen kommer ske tas på tisdag.

Om det inte skulle vara nog med tekniska problem håller två tropiska stormar, Ana och Bill, på att färdas  över Atlanten och kan i värsta fall dra in över Florida. Ana kommer att nå in över Florida i slutet av veckan medan Bill kommer några dagar senare. Metrologerna kan dock inte ännu med säkerhet förutsäga stormarnas exakta färdväg. Det finns även en risk att stormarna växter i styrka innan dem kommer in över land.

Äldre nyheter >>>

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.