Discovery STS-128
Uppskjutning: Klockan 05:59.37 den 29 augusti 2009.
Dockning: Klockan 02:54 den 31 augusti 2009.
Rymdpromenader: 3 st.
Utdockning: Klockan 21:26 den 8 september 2009.
Landning: Klockan 02:53 den 12 september.

Längd: 13+1+2 dagar.
Inclination: 51.6 grader.

Färja:
Discovery (OV-103).
Uppdrag nr: 128.
Pad: 39A.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter.
Besättningen.
Rymdpromenaderna.
Dagsaktiviteter.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna.
www.astrowebb.com
 
Discovery STS-128 | ISS 17A
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


Senaste nytt om STS-128 >>>

2008-09-03

Fuglesang under träning inför Discovery STS-116
Fuglesang under träning inför Discovery STS-116.
Foto: NASA.

På onsdagen träffades STS-128s alla besättningsmedlemmar för första gången sedan det blev offentligt att de blivit uttagna till STS-128. Denna vecka markerar även början på träningen inför uppdraget i juli nästa år. Under resten av året kommer träningen dock inte vara alltför intensiv och enligt Christer Fuglesang själv räknar han inte med att träningen drar igång på allvar för hans del förrän efter nyår. Anledningarna till detta är att Fuglesang flugit innan och att han inte är involverad i rymdfärjeflygandet. Träningsstarten kan dock ses som startskottet på besättningens inblandning i uppdraget.

Under uppdraget kommer Fuglesang bland annat att vara ansvarig för fotograferingen av den externa bränsletanken (om ljusförhållandena tillåter), öppning och stängning av rymdfärjans lastrumsluckor, dockningssystemet samt vara förste medicinare ombord. Det sistnämnda innebär att Fuglesang kommer vara den person som är får lappa ihop de andra besättningsmedlemmarna vid eventuella olyckor och tillbud. Fuglesang kommer även vara delansvarig för laptopdatorerna och nätverket ombord.

Som det ser ut i dagsläget kommer Fuglesang att få sitta på mittdäcket under både start och landning. Detta gjorde han även under sin senaste flygning och enligt han själv hade han uttryckt önskemål om att få sitta på flygdäck. Detta då utsikten är betydligt bättre från flygdäck än från mittdäck.

Äldre nyheter >>>

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.