Discovery STS-119 
Uppskjutning: Klockan 00:43.44 den 16 mars 2009.
Dockning: Klockan 22:13 den 18 mars 2009.
Rymdpromenader: 3 st.
Utdockning: Klockan 20:53 den 25 mars 2009.
Landning: Klockan 20:13.40  den 28 mars.

Längd: 12  dagar.
Inclination: 51.6 grader.

Färja:
Discovery (OV-103).
Uppdrag nr: 125.
Pad: 39A.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter
Besättningen

Rymdpromenaderna.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna
.
www.astrowebb.com
 
Discovery STS-119 | ISS 15A
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


Senaste nytt >>>

2009-03-20

Solpanel S6 del 3B fullt utfälld.
Solpanel S6 del 3B (bakre) fullt utfälld.
Foto: NASA TV.

Strax efter klockan fyra, svensk tid, påbörjades arbetet med att veckla ut panel 3B och 1B på solpanelssegment S6. Först ut var panel 1B och för att minska risken för att facken på panelen skulle fastna i varandra fälldes panelen i ett första skedde ut till 49 procent. När detta var gjort och besättningen och markkontrollen hade inspekterat panelen och godkänt det hela pausades manövern i 25 minuter. Anledningen till detta var för att panelen skulle kunna värmas upp och på detta sätt minska risken för missöden.

När 25 minuter hade gått fortsatte manövern och klockan 16:52, svensk tid, var hela panel 1B utfälld. Det hade då gått ungefär 45 minuter sedan manövern startades. När hela panelen var utfälld inspekterades panelen för att se att den var korrekt utfälld. När både besättningen och markkontrollen hade godkänt panelen var det dags för panel 3B att vecklas ut. Då rymdstationen befann sig på skuggsidan dröjde det till klockan 17:35, svensk tid, innan manövern med panel 3B kunde börja.

Arbetet följde samma mönster denna gång och klockan 18:17, svensk tid, var även panel 3B fullt utfälld. Detta innebar att den sista av rymdstationen fyra stora solpaneler nu är fullt utfälld och redo att börja producera elektricitet.

Under fredagen arbetade besättningen med att byta ut urinrengöringsapparaten. Utbytet beräknas vara klart under lördagen.

När det gäller den fladdermus som ofrivilligt blev den första fladdermusen att uppnå ljudhastigheten (om det nu fanns så mycket kvar av den då) har det nu kommit en hyllningsvideo till dess minne. Gällande varför fladdermusen inte flög iväg innan uppskjutningen är den troligaste teorin att den hade en skadad vinge.

 

2009-03-20 | 00:45

Solpanelssegment S6.
Solpanelssegment
S6.
Foto: NASA.

Under den första hela gemensamma dagen (flygdag 4) fortsatte överföringsarbetet och förberedelsearbetet inför den första av tre rymdpromenader. En stor del av dagen ägnades åt att flytta solpanelssegment S6 från Discoverys lastutrymme till en tillfällig "parkeringsplats" i väntan på torsdagens rymdpromenad. På grund av rymdstationens storlek och rymdfärjans placering i förhållande till bland annat Kibomodulen krävde förflyttningen flera robotmanövrar. För att klara av flytten "bollades" S6 mellan rymdstationens robotarm och rymdfärjans dito.

Det är inte bara utrymmet som det måste tas hänsyn till vid flyttande av det 14 ton tunga solpanelssegmentet utan även massan. Detta då massan utsätter robotarmen och resten av stationen för stora påfrestningar.

Den första rymdpromenaden började som planerat strax efter klockan sex, svensk tid, på torsdagskvällen. Rymdpromenaden ägnades främst åt arbetet med att montera samt koppla ihop S6 med S5 data- och kraftmässigt. Själva ihopskruvandet påbörjades ungefär en timme in i rymdpromenaden efter att Swanson och Arnold förflyttat sig till ändan av styrbords fackelsegment och solpanelssegment S6 hade flyttas dit med hjälp av rymdstationens robotarm. Nästa rymdpromenad är planerad att börja klockan 17:43, svensk tid, på lördag. Läs mer om rymdpromenaderna >>>

Under den fjärde flygdagen blev det klart att det inte behövs någon fokusinspektion av Discovery. Beslutet togs efter att de få skador som finns på rymdfärjans värmeskyddspaneler inte anses utgöra någon allvarlig risk. Att det inte kommer behövs någon inspektion innebär att utvecklandet av solpanelerna på S6 kan flyttas fram från flygdag 8 och genomföras under fredagen istället. Trots att S6 är det sista solpanelssegmentet som blir installerad är S6 det första tillverkade solpanelssegmentet. Teknikerna räknar dock inte med att den långa lagringstiden ska innebära några problem under morgondagens manöver. Tvärtom har NASA tagit erfarenhet av tidigare utfällande av solpaneler och med största sannolikhet kommer morgondagens manöver genomföras planenligt. Andra uppgifter som kommer utföras under flygdag 6 är mer överföringsarbete samt förberedelsearbete inför lördagens rymdpromenad.

När det gäller rymdfärjans träningscykel verkar tidigare problem vara lösta och träningsredskapet kommer nu genomgå en testrunda för att se om reparationen har hjälpt.

Äldre nyheter >>>

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.