Discovery STS-119 
Uppskjutning: Klockan 00:43.44 den 16 mars 2009.
Dockning: Klockan 22:13 den 18 mars 2009.
Rymdpromenader: 3 st.
Utdockning: Klockan 20:53 den 25 mars 2009.
Landning: Klockan 20:13.40  den 28 mars.

Längd: 12  dagar.
Inclination: 51.6 grader.

Färja:
Discovery (OV-103).
Uppdrag nr: 125.
Pad: 39A.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna
.
www.astrowebb.com
 
Discovery STS-119 | ISS 15A
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


2009-02-21

Besättningen ute på "biltur" under förra månadens slutövning inför uppskjutningen.
Besättningen ute på "biltur" under förra månadens slutövning inför uppskjutningen.
Foto: NASA.

Under fredagens Delta Flight Readiness Review (FRR), som höll på till långt in på kvällen, togs beslut om att flytta fram uppskjutningen av Discovery STS-119. Det togs inget beslut om ett nytt uppskjutningsdatum men det är klart att den 27 februari inte ligger kvar som uppskjutningsdatum. Ett nytt möte kommer hållas på onsdag, den 25 februari, och då kommer förhoppningsvis ett nytt uppskjutningsdatum fastställas.

Anledningen till framflyttningen av uppskjutningen är som tidigare flödesventilerna. Främst handlar det om risken att en bit som lossnat från någon av ventilerna ska skada huvudmotorernas rörsystem invändigt. Analyser och tester visar att det speciellt är en 90-graders böj strax intill ventilerna som är det mest kritiska området. Hittills har alla tester som genomförts skett med bitar som är större än den som lossnade under STS-126s uppskjutning. Skadorna som uppstått på rörsystemet under visa av testerna anses vara tillräckligt allvarliga för att hindra en fullgod trycksättning av bränsletanken under uppskjutningen. I sin tur skulle detta kunna leda till ett scenario där det i slutändan uppstår en allvarlig fara för besättningen.

Inför mötet hade bland annat rymdfärjeprogrammet rekommenderat att gå vidare med förberedelserna och genomföra uppskjutningen den 27 februari. Detta då teknikerna och ingenjörerna ansåg det hela vara tillräckligt säkert. Beslutet blev dock som synes ett annat och ligger i linje med NASAs policy att alltid sätta säkerheten främst.

En annan punkt som gicks igenom på mötet var vilken risk förra veckans satellitkollision utgör för ISS och rymdfärjorna. Utgången av diskussion var att det inte finns någon ökad risk för ISS eller en rymdfärja som ska besöka ISS. En ökad risk finns dock för STS-125 som ska besöka Hubbleteleskopet senare i år. Detta då Hubbleteleskopet ligger nästan på samma höjd och banplan som dem före detta satelliterna. Mer analyser behövs dock innan det går att säga något om STS-125.

Äldre nyheter >>>

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.