Discovery STS-119 
Uppskjutning: Klockan 00:43.44 den 16 mars 2009.
Dockning: Klockan 22:19.53 den 18 mars 2009.
Rymdpromenader: 3 st.
Utdockning: Klockan 20:53 den 25 mars 2009.
Landning: Klockan 20:13.40 den 28 mars.

Längd: 12  dagar.
Inclination: 51.6 grader.

Färja:
Discovery (OV-103).
Uppdrag nr: 125.
Pad: 39A.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter
Besättningen

Rymdpromenaderna.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna
.
www.astrowebb.com
 
Discovery STS-119 | ISS 15A
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


2009-02-16

Astronauterna i träning inför uppskjutningen
Astronauterna i träning inför uppskjutningen,
Foto: NASA.

E
fter ett extrainsatt möte på fredagen beslutade ansvariga inom rymdfärjeprogrammet att flytta fram uppskjutningen av Discovery STS-119 till tidigaste fredagen den 27 februari. Anledningen är som förut problemen med flödesventilerna. Främst handlar det om att det behövs mer tid för analys och för att förstå hur omfattandet problemet med sprickor i ventilerna är. Om det vill sig riktigt ila kan uppskjutningen av STS-119 försenas till början av april. Detta scenario blir verklighet ifall det anses nödvändigt med en omdesign av ventilerna innan Discovery kan lyfta. Det är redan idag bestämt att ventilerna ska designas om men tanken är att i alla fall STS-119 ska kunna lyfta med den gamla typen av ventiler. Detta förutsätter dock att det kan ske utan att utsätta besättningen eller rymdfärjan för onödiga risker.

Arbetet med ventilerna omfattar inte bara ventilerna själva utan mycket arbete läggs ner på att förstå vilka skador som kan uppstå i rör och dylikt ifall en del av en ventil lossnar. Hittills tyder testerna på att det bara kan bli begränsat med skador ifall en bit av en ventil skulle lossna. Detta har och göra med utformningen av rör och dylikt vilket gör att en bit som lossnat inte kommer skärskilt långt.

Under dem veckor som teknikerna arbetat med att analysera och kontrollera alla tillgängliga flödesventiler har sprickor upptäcks i flera stycken ventiler. Ventilerna som undersökts har används på ett stort antal flygningar utan incidenter. En ventil har dock hittas som genomfört 18 uppdrag och som inte visar några tecken på sprickor. Att det har hittas så många ventiler med sprickor är förvånande och NASA försöker nu ta reda på hur stor sannlikhet det är att en ventil ska gå sönder som under STS-126s uppdrag. Om det visar att den händelsen var en engångshändelse ökar chansen för en uppskjutning i februari. Det dock för tidigt att i dagsläget avgöra om det var en engångshändelse eller ej.

I arbetet med flödesventilerna är NASAs alla större centers inblandade. Nästa större mötet om flödesventilerna och STS-119s uppskjutning är planerat till den 20 februari.

Äldre nyheter >>>

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.