www.astrowebb.com
 
ISS 
- Mer läsning -
ISSnytt
Besättningarna

ISSfakta
- Fakta -
Dagar sen Zarya lyfte:

ISS har varit bemannad i:
- Länkar -
Rymdfärjorna.
ISS| ISSnytt
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


Senaste ISSnytt >>>

2011-03-28

Klockan 17:46, svensk tid, på måndagen utdockade den japanska fraktfarkosten HTV-2 från rymdstationen med hjälp av Candarm2. Utdockningen skedde genom att Candarm2 greppade tag i HTV-2 för att sakta förflytta den från dockningsporten och sedan på säkert avstånd från rymdstationen släppa kapseln. Utdockningen kom efter ett tre månader långt uppdrag för HTV-2. Den som skötte Candarm2 var Paolo Nespoli och robotarmen greppade tag i HTV-2 klockan 10:11, svensk tid, på måndagsmorgonen.

För att slutgiltigen separera från ISS genomförde kapseln två stycken motortändningar under måndagskvällen. En sista motortändning är planerad till klockan 04:37, svensk tid, på onsdag då HTV-2 kommer tända sin motor för att börja falla ut ur omloppsbana. Inträdet i atmosfären är planerad att ske en halvtimme senare.

2011-03-26

Artistbild av Orbitals Cygnuskapsel.
Artistbild av Orbitals Cygnuskapsel. 
Bild: NASA.
I förra veckan beslutade ESAs medlemsstater formellt att stödja en förlängning av ISS-programmet till och med år 2020. Beslutet togs under ett tvådagarsmöte i Paris där deltagare från alla medlemsländer fanns med. Alla medlemsländer är dock inte deltagare i ISS-programmet.

Beslutet var nödvändigt då tidigare beslut endast gjorde det möjligt för ESA att vara med i ISS-programmet till och med år 2015. Totalt har ESA en ägardel av ISS på åtta procent.

Hur finansieringen ska lösas och hur den ska fördelas mellan medlemsländerna är dock inte klart. Denna fråga kommer först upp nästa år då ansvariga ministrar från alla medlemländer ska träffas på ett sedan tidigare planerat ministermöte. Dessa möten sker med jämna mellanrum och det är då som ESAs budget för flera år framåt bestäms. Förutom driftkostnaden tillkommer även kostnaden för nya ATV-kapslar för att kunna frakta nyttolast till rymdstationen. Även förslaget att utveckla ATVn så kapseln klarar av ett återinträde kommer tas upp under ministermötet.

När det gäller det mer vardagliga arbetet kommer markkontrollen i Japan att kunna återuppta sitt arbetet under helgen och därmed återta ansvaret för HTV-2 och Kibo. Utdockningen av HTV-2 står fast och är planerad till den 28 mars klockan 17:45, svensk tid.

ISS-programmet har även börjat framföra en oro att SpaceX och Orbital inte kommer kunna uppfylla sina åtaganden när det gäller att kunna skicka upp nyttolast till ISS i tid. Om farhågorna besannas skulle det i förlängningen få till följd att besättningen ombord måste minskas till tre eller två personer. Ett sätt att lätta på trycket för SpaceX och Orbital är att flyga Atlantis STS-135 senare. Inget sådant beslut finns dock och i dagsläget finns det inget som tyder på att något arbete pågår i den riktningen.

Det cirkulerar även uppgifter om att det finns planer på att behålla ATV-2 dockad en längre tid än planerat. Tanken är i sådana fall att genomföra den planerade banhöjningen av ISS med hjälp av ATV-2 efter Atlantis sista uppdrag. Banhöjningen är ett steg i att höja rymdstationens omloppsbana med ungefär 50 kilometer till strax under 400 kilometer.

2011-03-19

ISS som rymdstationen ser ut idag med ATV-2 i mitten i bildens nederkant.
ISS som rymdstationen ser ut idag med ATV-2 i mitten i bildens nederkant.
Foto: NASA.
På fredagen tog Roscosmos beslut om nytt uppskjutningsdatum för den försenade uppskjutningen av Soyuz TMA-21. Uppskjutningen av nästa ISS-besättning är nu satt till den 5 april klockan 00:18, svensk tid, och ombord kommer Alexander Samokutyayev, Andrei Borisienko och Ron Garan finnas. Dockningen med rymdstationen är planerad att ske två dagar efter uppskjutningen.

Anledningen till förseningen var problem med ett kommunikationssystem ombord på Soyuzkapseln. Det fallerade systemet har bytts ut i sin helhet och efter den lyckade nyinstallationen kunde ett nytt uppskjutningsdatum sättas. Förseningen kommer inte påverka uppskjutningen av Endeavour STS-134 i slutet av april.

Under fredagen höjdes även rymdstationens omloppsbana med hjälp av ATV-2, “Johannes Kepler”, till den nya höjden 354 kilometer. Banhöjningen skedde med start klockan 08:00, svensk tid, och ATV-2s motor var påslagen i 14 minuter och 43 sekunder. Höjningen genomfördes som en förberedelse inför dockningen av Soyuz TMA-21 och Endeavour.

Gällande HTV-2, "Kounotori-2", är överföringsarbetet klart till 90 procent och enligt plan ska HTV-2 utdocka den 28 mars i år. HTV-2 kommer vara fylld med sopor när den brinner upp i atmosfären dagen efter utdockningen.

2011-03-16

En frysen besättning efter landning.
En frysen besättning efter landning.
Foto: NASA TV.
Det började med en utdockning klockan 05:27, svensk tid, och slutade några timmar senare på en blåsig och snöig stäpp i Kazakhstan. För efter 159 dagar i rymden var det dags för Kaleri, Oleg Skripochka och Scott Kelly att lämna rymdstationen och återvända till jorden. Resan gjordes i samma Soyuzkapsel som för dryga fem månader sedan hade tagit trion till rymdstationen.

Efter utdockningen från Poiskmodulen genomfördes flera motortändningar för att separera kapseln från ISS och innan det var dags för "deorbit burn" genomfördes även tester av kapselns styrsystem. Detta då Soyuz TMA-01M är den första i en ny generation Soyuzkapslar.

Själva motortändningen för att börja fall ur omloppsbana påbörjades klockan 08:03.17, svensk tid, och varade i fyra minuter och 17 sekunder. Motortändningen gjorde att kapseln gick in i atmosfären ungefär 30 minuter senare och att det första setet av fallskärmar vecklades ut vid tjugo i nio, svensk tid, på onsdagsmorgonen. Själva landningen skedde klockan 08:54, svensk tid, på stäppen i Kazakhstan.

Blåsten gjorde att kapseln hamnade på sidan och för att få ut besättningen fick markpersonalen ta hjälp av en stege. Att kapseln landar på sidan är inget ovanligt och sker vid ungefär hälften av landningarna. På grund av blåsten, snön och den låga temperaturen tillbringade besättningen bara en kort tid i stolar utanför kapseln innan färden fortsatte till värmare inomhuslokaler.

2011-03-15

Medan Alexander Kaleri, Oleg Skripochka och Scott Kelly förbereder sig för att lämna rymdstationen, utdockning klockan 05:27 på onsdag, står det klart att uppskjutningen av deras ersättare har försenas. Tanken var att Alexander Samokutyayev, Andrei Borisienko och Ron Garan skulle ha lyft den 30 mars ombord på Soyuz TMA-20. Uppskjutningen har dock flyttas fram några dagar på grund av ett tekniskt kommunikationsproblem ombord på kapseln. Beslutet togs för att ge teknikerna mer tid för felsökning och förseningen kommer bli några dagar enligt uppgift. Förseningen kommer inte påverka onsdagens planerade utdockning och landning av Soyuz TMA-01M.

Innan den planerade landningen av Soyuz TMA-01M strax innan klockan nio, svensk tid, på onsdagsmorgonen kommer en del tester genomföras för att prova den nya digitala versionen av Soyuzkapseln, testerna handlar om att kontrollera kapselns nya digitala styrsystem.

Inträdet i atmosfären är planerat till klockan 08:30, svensk tid, med utvecklandet av fallskärmarna nio minuter senare.

På måndagen tillkännagav Nasa att ett avtal med Rysslands rymdmyndighet om att köpa platser ombord på Soyuzkapslar har slutits. Avtalet, som sträcker sig från 2014 till och med juni 2016, är värt 4,8 miljarder kronor och innebär att Nasa har tillgång till tolv stycken platser under nämnda period. I priset ingår all träning och annat som behövs för uppdragen. Platserna är fördelade på sex stycken år 2014 och sex stycken år 2015. Förutom amerikanska astronauter ska platserna även delas med ESA och Kanada enligt tidigare träffade avtal.

När det gäller Robonaut2 har roboten packas upp ur sin låda.

2011-03-13

ISS fotograferad från Discovery under hennes sista uppdrag.
ISS fotograferad från Discovery under hennes sista uppdrag.
Foto: NASA.
På onsdag är det dags för Alexander Kaleri, Oleg Skripochka och Scott Kelly att återvända till jorden efter att ha varit ombord på ISS sedan november förra året. Det officiella överlämnandet av befälet över rymdstationen kommer ske på måndag med start klockan 21:45, svensk tid. Då kommer nuvarande befälhavre Kelly lämna över befälet till Dmitri Kondratiev, som kommer leda rymdstationen fram till maj i år.

Utdockningen av Soyuz TMA-01M med Kaleri, Skripochka och Kelly ombord kommer ske på onsdagsmorgonen. Luckstängningen mellan farkosterna är planerad till klockan 02:20, svensk tid, den 16 mars. Landningen i Kazakstan är planerad till klockan 08:48, svensk tid, på onsdag. Detta innebär att motortändningen för att lämna omloppsbana, "deorbit burn", kommer ske klockan 07:57, svensk tid, på onsdagsmorgonen.

Trion som kommer ersätta Kaleri, Skripochka och Kelly är Alexander Samokutyayev, Andrei Borisienko och Ron Garan. Trion kommer lyfta ombord på Soyuz TMA-21 och planerad uppskjutningstid är klockan 02:43, svensk tid, den 30 mars. Dockningen med rymdstationen är planerad till klockan 04:10, svensk tid, den 1 april. Vid en planenlig dockning kommer lucköppnandet och välkomstceremonin ske klockan 09:10, svensk tid, den 1 april.

Tidigare i veckan omlokaliserades HTV-2, "Kounotori-2", mellan olika dockningsportar på Harmonymodulen. Omförflyttningen skedde med hjälp av rymdstationens robotarm. Candarm2, och genomfördes för att lämna plats inför framtida dockningar. Tanken var att luckorna mellan HTV-2 och rymdstationen skulle öppnas under helgen men på grund av jordbävningen som har drabbad Japan är öppnandet framflyttad till att ske tidigaste på måndag. Anledningen är att JAXAs markkontroll, som ligger i Tsukuba och normalt sköter alla uppgifter relaterad till HTVn, har fått stänga på grund av jordbävningen i fredags. Bland annat ska delar av byggnader på rymdcentret rasat ihop samt att övriga delar vara i oordning då inredning ramlat omkull.

Direkt när jordbävningen skedde övertog markkontrollen i Houston, USA det operativa ansvaret som markkontrollen i Tsukuba hade. Överlämnandet skedde enligt tidigare framställda mallar och det är i dagsläget oklart när markkontrollen i Tsukuba kan återgå till normal verksamhet.

Att det finns flera olika markkontroller spridda över världen gällande ISS-projektet gör att en enskild händelse, som den i Japan, inte utgör någon fara för rymdstationen eller besättningen ombord. I dagsläget finns det markkontroller i USA, Tyskland, Frankrike, Canada, Ryssland och Japan varav dem i USA och Ryssland är huvudmarkkontroller. Utöver dessa finns det även ett antal resrevmarkkontroller som kan tas i bruk vid behov, bland annat har detta skett när Houston har varit utsatt för orkaner.

Tidigare ISSnyheter >>>

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.