Endeavour STS-134 | ULF6
Uppskjutning: Klockan 14:56.28 den 16 maj 2011.
Uppskjutningsfönster: 16 maj - 28 maj 2011.
Dockning: Klockan 12:14 den 18 maj 2011.
Rymdpromenader: 4 + 1 st.
Utdockning: Klockan 05:55 den 30  maj 2011.
Landning: Klockan 08:35 den 1 juni 2011.

Längd: 16+0+2 dagar.
Inclination: 51.6 grader.

Färja:
Endeavour (OV-105).
Uppdrag nr: 134.
Pad: 39A.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter.
Besättningen.
Rymdpromenader.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna.
www.astrowebb.com
 
Endeavour STS-134 | ULF6
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


2011-05-20

Den röda pricken med den gulmarkerade texten visar området som kommer inspekteras.
Den röda pricken med den gulmarkerade texten visar området som kommer inspekteras.
Foto: NASA TV.

Efter torsdagens lyckande installation av AMS-2 var det på fredagen dags för uppdragets första rymdpromenad. Rymdpromenaden utfördes av Andrew Feustel och Gregory Chamitoff och hade en planerad längd på sex och en halv timme. Astronauterna påbörjade rymdpromenaden något tidigare än planerad vid klockan 09:10, svensk tid.

Rymdpromenadens första fyra timmar utfördes enligt plan men efter att Chamitoff hade fått problem med sensorn som mäter koldioxidnivån i dräkten fick rymdpromenaden avslutas i förtid. Totalt förlorade astronauterna ungefär 45 minuters arbete. Planen är att utföra det arbete som inte blev av under den andra rymdpromenaden på söndag. Läs mer om rymdpromenad 1 >>>

Medan stora delar av besättningen var inblandade i dagens rymdpromenad använde övriga den femte flygdagen till överföringsarbete från rymdfärjans mittdäck till ISS.

Under fredagen stod det även klart att det under lördagen kommer utföras en fokusinspektion av ett område på rymdfärjans värmeskyddspaneler. Totalt var det sju områden på värmeskyddspanelerna som uppvisade skador som uppdrog uppmärksamhet av granskarna. Av dessa sju områden kunde sex stycken avskrivas efter en extra kontroll men en skada ansågs vara så allvarlig att en extra inspektion med sensorbommen behövs genomföras.

Inspektionen kommer utföras under lördagen med start klockan halv sju, svensk tid, på lördagsmorgonen. Trots den extra inspektionen kommer värmeskyddspanelerna med all säkerhet att godkännas för landning. Inspektionen genomförs bara för att samla in extra data för att ansvariga och tekniker ska kunna ta ett välunderbyggt beslut.

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.