Discovery STS-131 | ISS 19A
Uppskjutning: Klockan 12:21 den 5 april 2010.
Dockning: Klockan 09;44 den 7 april 2010.
Rymdpromenader: 3 + 1 st.
Utdockning: Klockan 14:52 den 17 april 2010.
Landning: Klockan 15:08 den 20 april 2010.

Längd: 15+0+1 dagar.
Inclination: 51.6 grader.

Färja:
Discovery (OV-103).
Uppdrag nr: 131.
Pad: 39A.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter.
Besättningen.
Rymdpromenaderna.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna.
www.astrowebb.com
 
Discovery STS-131 | ISS 19A
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


2010-04-05 | 18:30

Discovery lyfter.
Discovery lyfter.
Foto: NASA .

Discoverys KU-bandantenn fungerar för närvarande inte. Vad som är orsaken till detta är okänt och felsökning pågår. Avsaknandet av KU-bandantenn innebär att besättningen inte kan skicka ner bilder och fotografier i hög hastighet till marken, antennen används även under dockningsfasen. När det gäller nedladdningen till marken kommer man klara detta genom att använda rymdstationens KU-bandantenn efter dockningen. Bilder kan även skickas i lägre hastighet via någon av Discoverys andra antenner.

Även dockningsfasen kan genomföras med andra verktyg och i dagsläget är det ingen fara för uppdraget eller dockningen. Övriga tillgängliga kommunikationsantenner fungerar normalt.

Utöver problemen med KU-bandantenn fortlöper uppdraget planenligt och besättningen kommer bli väckta klockan 02:21, svensk tid, på tisdag.

2010-04-05 | 12:21 

Discovery.
Bränsletanken separerar.
Foto: NASA TV.

Discovery har lyft! Klockan 12:21, svensk tid, på måndagen lyfte Discovery och hennes besättningen på ett uppdrag till ISS. Hittills har stigningen till omloppsbana genomförts enligt plan och åtta minuter efter start kommer Discovery nått rymden. Det är även vid denna tidpunkt som den externa bränsletanken kommer separera. När detta skett kommer en del av besättningen att fotografera och filma bränsletanken. Detta görs för att personal på marken ska kunna kolla om några stora och farliga bitar isolering har lossnat.

Andra uppgifter som kommer genomföras under den första dagen i rymden är att omvandla Discovery från en startfarkost till en rymdfarkost. Detta innebär bland annat att flygstolarna kommer plockas undan, luckorna till lastutrymmet öppnas, datornätverket sättas upp och att KU-antennen fällas upp. Besättningen kommer även att ladda ner bilder och filmer av uppskjutningen och den externa bränsletanken till markkontrollen. Ungefär sex timmar efter uppskjutningen kommer besättningen gå och lägga sig.

Dockningen med ISS kommer ske klockan 09:44, svensk tid, på onsdag. Den första rymdpromenaden kommer ske på fredag.

Dagens uppskjutning var Discoverys 38:de.

Uppskjutningen

2010-04-05 | 12:12

Besättningen ute på startplattan.
Besättningen ute på startplattan.
Foto: NASA TV.

Uppskjutningen av Discovery är nu mindre än nio minuter bort. Hittills har allt gått enligt plan och det finns inga kända tekniska problem som skulle kunna hindra en uppskjutning. När det gäller vädret fortsätter det att se bra ut med en åttioprocentig chans att vädret tillåter en uppskjutning.

Uppskjutningsfönstret öppnar klockan 12:18.43 och stänger klockan 12:27.15. Som vanligt satsar man på en uppskjutningstid i mitten av uppskjutningsfönstret vilket innebär klockan uppskjutningstid 12:21.25. Den exakta uppskjutningstiden avgörs av rymdstationens aktuella bana.

2010-04-05

Besättningen ute på startplattan.
Besättningen ute på startplattan.
Foto: NASA TV.

Klockan 03:28, svensk tid, på måndagen inledes tankningen av den externa bränsletanken. Tankningen försenades med 32 minuter efter att en strömpik hade skett i elektroniken tillhörande bränslecell nummer två. Efter undersökningar visade det sig dock att detta inte var något allvarligt och tankningen kunde därefter påbörjas. Att tankningen påbörjades dryga halvtimmen sent påverkar inte nedräkningsschemat något då det finns inbyggt marginal. Tankningsprocessen avslutades vid halv sjutiden, svensk tid, på måndagsmorgonen.

Efter att tankningen hade avslutas skickades isinspektionsteamet ut till startplattan för att kontrollera om någon större mängd is hade bildas på den externa bränsletanken. Teamet fann ingen onormal isbildning och strax innan klockan nio, svensk tid, begav sig besättningen ut till startplattan. Ombordstigningen påbörjades vid niotiden, svensk tid.

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.