Endeavour STS-127 | ISS 2J/A
Uppskjutning: Klockan 00:03.10 den 16 juli 2009.
Dockning: Klockan 19:47 den 17 juli 2009.
Rymdpromenader: 5 st.
Utdockning: Klockan 19:26 den 28 juli 2009.
Landning: Klockan 19:48 den 31 juli 2009.

Längd: 16+0+2 dagar.
Inclination: 51.6 grader.

Färja:
Endeavour (OV-105).
Uppdrag nr: 127.
Pad: 39A.
- Mer läsning -
Startsida/Nyheter.
Besättningen.
Rymdpromenaderna.
Kibo.
- Länkar -
ISS.
Rymdfärjorna.
www.astrowebb.com
 
Endeavour STS-127 | ISS 2J/A
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


Senaste nytt >>>

2009-07-01

Under onsdagseftermiddagen genomfördes det sedan tidigare planerade tankningstestet av Endeavours externa bränsletank. Tankningstestet utfördes för att kontrollera om åtgärdsarbetet med att få kopplingen till bränsletanken att inte läcka hade hjälp. Testet hade försiggåtts av en nedräkning, precis som inför en riktig start, men med visa moment utelämnade. Själva tankningen genomfördes dock tidsmässigt rätt och på samma sätt som inför en riktig uppskjutning. För att få ett realistiskt test pumpades både flytande väte och flytande syre in i den externa bränsletanken.

Hela tankningsprocessen utfördes planenligt och inga otillåtna läckor förekom. Precis som inför en riktig uppskjutning utfördes även en inspektion av den externa bränsletanken efter att tankningen slutförts och även under denna tid höll den nya packningen tätt. Efter detta tömdes bränsletanken. Med andra ord var testet en framgång och Endeavour är nu redo att lyfta den 12 juli.

Åtgärderna som NASA har genomfört är att byta ut den packningsring som tätar övergången från den inkommande bränsleledningen. Ledningen har även justeras för att komma till rätta med den missanpassning i sidled som fanns tidigare.

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.