www.astrowebb.com
 
Falcon 9/Dragon. 
Uppdrag: Falcon 9/Dragon.
Startplatta:  SLC-40, Cape Canaveral, Florida.
- Mer läsning -
ISSnytt
ISSfakta
- Länkar -
Rymdfärjorna.
ISS| Falcon 9/Dragon
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information

2010-11-09

Uppskjutningen.
Uppskjutningen av den första Falcon 9.
Foto: SpaceX.

Det är inte bara Discovery som har problem med att komma iväg utan även SpaceX och dess andra uppskjutning av en Falcon 9-raket har drabbas av förseningar. Nu senast har uppskjutningen av den andra raketen av typ Falcon 9 samt den första uppskjutningen av Dragon försenas till den 7 december. Förseningen beror bland annat på att det behövs mer testning av olika system innan uppskjutningen kan ske dels på grund av att uppskjutningen av en Deltaraket har försenas till den 18 november, ett datum som tidigare var tänkt för Falcon 9.

Uppskjutningen av Falcon 9 är även beroende av Discoverys uppskjutning då ett av fartygen som ska hämta upp en av rymdfärjans startraketer även ska hämta upp Falcon 9s raketsteg. SpaceX väntar även på att få tillstånd för återinträde från den amerikanska myndigheten Federal Aviation Administration.

Förutom att testa raketen är nästa månads uppskjutning planerat som ett första test av transportkapseln Dragon. Enligt planen kommer Dragon genomföra olika tester under ett till tre varv innan det är dags för återinträde i atmosfären. Första flygningen med en Dragonkapsel till ISS är planerad till nästa år.
 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg./font>
Läs mer om vad det innebär.
AAstrowebb är en del av johnnyronnberg.com.