www.astrowebb.com
 
NASA har bara tre rekommendationer kvar att nå upp till
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information

2005-06-09

Ad astra - per aspera
Foto: NASA/Astrowebb.
Stafford-Covey Return to Flight Task Group, som fått I uppdrag att se om NASA uppfyller alla rekommendationer efter Columbiahaveriet, hade under torsdagen en presskonferens. Där kom man med den glada nyheten att NASA har nått upp till alla rekommendationer utan tre (läs mer om rekommendationerna på Columbiaavdelningen).

I själva verket återstår det bara en rekommendation för NASA att nå upp till och det har man sagt att det kan man inte göra förrän man börjar flyga igen. Denna rekommendation handlar om att man ska kunna reparera eventuella skador på rymdfärjan i rymden. NASA har arbetat fram ett antal metoder för detta som man ska testa i rymden - vilket gör att man måste skjuta upp minst en rymdfärja.

De andra två handlar om hur NASA ska förhindra att till exempel isolering lossnar från rymdfärjan och till sist hur man ska skydda rymdfärjan. I dessa fall handlar det dock bara om att Stafford-Covey Return to Flight Task Group ska läsa igenom alla aktuella dokument. Vid nästa presskonferens, som beräknas ske i slutet av juni, räknar man med att rapportera även dessa två rekommendationer som genomförda.

Läs om nästa rymdfärjeuppdrag, Discovery STS-114 >>>

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.