www.astrowebb.com
 
Låt dig inte luras
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information

2005-07-24

Den senaste tiden har det gått en reklam på TV och radio där lyssnarna/tittarna uppmanas att köpa en stjärna till sina nära och kära. Försäljningen liknar den av tomter på månen och Mars som funnits i många år. I det aktuella fallet kan du för "endast 620 kronor" namnge en stjärna. Du får även ett "officiellt" dokument som talar om var stjärnan ligger.

Det reklamen och företaget bakom inte talar om är att för summan av 0 (noll) kronor kan du få samma sak. För det är inget officiellt dokument utfärdad av någon myndighet eller officiell organisation du får utan en bit papper för 620 kronor som är värt lika mycket som dasspapper, om inte mindre. Personerna som går på det hela och "döper" en stjärna slänger ut 620 kronor på något som man lika gärna kan göra själv. För det enda du får för dessa 620 kronorna är ett papper utgett av ett företag som är lika giltigt som att gå ut en mörk och stjärnklar kväll och döpa en stjärna för egen hand. Den enda skillnaden är att du spar 620 kronor - 620 kronor du kan lägga på något viktigare, till exempel välgörenhet.

Försäljningen av tomter på månen, mars och nu senast hela stjärnor är inget annat än bondfångeri på en ny nivå.

Mitt tips är att gå ut en mörk och stjärnklar kväll och döpa en egen stjärna och sen ge 620 kronor till Radiohjälpen, Röda Korset eller någon annan hjälporganisation.

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.