www.astrowebb.com
 
Ny rymdutställning öppnar på Tekniska i Stockholm
-Startsida/Nyheter | Astronomi | Bemannad rymdfart | Obemannad rymdfart | Länkar | Information


2011-01-18

En Saturnraket (Apollo 11) lyfter.
En Saturnraket (Apollo 11) lyfter.
Foto: NASA.

Fredagen den 28 januari 2011 är det världspremiär på en internationell rymdutställning på Tekniska museet i Stockholm. Utställningen går under namnet "NASA — A Human Adventure" och kommer efter sin tid i Stockholm fortsätta ut i världen. I Stockholm kommer utställningen att pågå till den 6 november 2011. Efter att utställningen har besökt Sverige kommer den ge sig iväg på en världsturné med stopp både USA och i övriga Europa.

Utställningen berättar i uppbyggda miljöer om människans framsteg i rymden, från de första uppskjutningarna av rymdkapslar till dagens forskning långt bortom vårt solsystem. Totalt finns det över 400 autentiska föremål i original eller replika. Alltifrån rymdkapslar, motorer, rymddräkter, rymdteleskop, satelliter och mycket mer.

Utställningen producerats av John Nurminen Prima i samarbete med Nasa, Discovery Network, The State Museum of the History of Cosmonautics i Moskva, Kansas Cosmosphere and Space Center, US Space and Rocket Center och White Room Artifacts.

I köpcentrumet Gallerian i Stockholm kommer man fram till mitten av februari bland annat kunna beskåda nosen på Escape Tower Rocket på Saturn V, en originalrymddräkt och andra unika rymdobjekt.

Läs mer om utställningen på Tekniska museets webbsida.

 
Alla texträttigheter förbehållna Johnny Rönnberg.
Läs mer om vad det innebär.
Astrowebb är en del av johnnyronnberg.com.